Banana Nanaimo Bars

de Anamaria7 in Prajituri, 5 Dec 2010 | 13633 vizualizari

 

L-am ademenit pe Mos Niculaie cu o reteta canadiana :P (inca o reteta fara coacere pentru studentii fara cuptoare in camin:)))

 

INGREDIENTE

Pentru baza:

  • 150 gr unt
  • 40 gr cacao
  • 50 gr zahar
  • 1 ou
  • 250 gr biscuiti simpli
  • 80 gr nuca de cocos
  • 20 gr nuca maruntita

Pentru crema:

  • 200 gr zahar pudra
  • 55 gr unt moale
  • 1 banana

Pentru glazura:

  • 120 gr ciocolata
  • 6 lg lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Banana Nanaimo Bars:

Cum la camin duc lipsa de vase uneori, am folosit doua mai mici (de 20cm x 12cm) pe care le-am tapetat cu staniol.

Baza:

Biscuitii se macina => "pesmet".

Pe baie de aburi, untul, zaharul, cacaua si oul se amesteca bine pana cand zaharul se topeste. Luam apoi vasul de pe foc, iar dupa ce s-a racit putin adaugam peste pesmetul de biscuiti amestecat cu nuca maruntita si cocosul.

Compozitia se toarna in vas(e), se apasa bine si se tine la frigider cel putin 30min pana sa adaugam crema.

Crema:

Untul se mixeaza bine cu jumatate din cantitatea de zahar pudra, apoi se adauga banana pasata, iar la final punem si cealalta jumatate din cantitatea de zahar.

Scoatem baza din frigider si turnam crema peste, dupa care tinem din nou la frigider pana cand pregatim glazura.

Glazura:

Topim ciocolata in lapte pe baie de aburi, apoi o lasam sa se raceasca putin.

Turnam peste crema, nivelam si dam din nou la frigider cel putin o ora.

TIPS-URI

1

Crema din reteta originala era fara banane, doar cu unt, zahar pudra si frisca.

2

Eu am avut doar o banana pe moment pentru crema, dar puteti dubla chiar cantitatile, daca vreti un strat mai gros :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Banana Nanaimo Bars" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu foi si crema de ciocolata