Banane infasurate in clatite cu susan, cu crema de ciocolata si lapte

de Valclaudia in Dulciuri, 18 Oct 2015 | 3519 vizualizari

 

Un desert usor si delicios

 

INGREDIENTE

Pentru clatite:

  • 5 linguri de zahar caramelizat, stins apoi cu 250 ml apa
  • 250 ml apa minerala
  • 3-4 linguri de ulei
  • 2 oua de casa
  • 1/4 lingurita bicarbonat de sodiu
  • un praf de sare
  • 100 gr. seminte de susan
  • cca 250 gr. faina alba proaspat cernuta
  • crema de ciocolata cu lapte (Duo Creme de la Penny)
  • banane
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Banane infasurate in clatite cu susan, cu crema de ciocolata si lapte:

Caramelizam zaharul, cand acesta devine lichid si capata culoare aurie adaugam cu foarte mare atentie apa si lasam pana se topeste zaharul.

Lasam la racit.

Intr-un bol incapator punem apa minerala, ouale, praful de sare, bicarbonatul de sodiu, semintele de susan si ceaiul de zahar ars racit.

Mixam ingredientele foarte bine si adaugam faina in ploaie.

La final adaugam si uleiul, apoi punem o tigaie antiaderenta la incins la foc iute.

Cand tigaie e incinsa suficient luam compozitie cu un polonic, punem in tigaie si inclinam tigaia asa incat compozitia sa acopere in strat subtire toata suprafata.

Punem tigaia pe foc, doua minute. Timp in care clatita va capata pe o parte culoare aramie de la zaharul ars folosit la compozitie.

Intoarcem clatita pe cealalta parte si repetam apoi procedura pana epuizam toata compozitia.

Pentru servire ungem suprafata clatitelor cu crema de ciocolata cu lapte, asezam cate o banana la mijlocul fiecarei clatite, infasuram strans si taiem apoi rondele.

Sunt delicioase...

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Banane infasurate in clatite cu susan, cu crema de ciocolata si lapte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Zamfira 1

18.10.2015, 21:32

Foarte buna idee!

-Licurici- 1

19.10.2015, 08:22

Raluca57 1

19.10.2015, 09:14

Demential! Le voi încerca!!!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Papanasi deliciosi