Banane prajite in aluat de clatite (de post)

de mirela0911 in Dulciuri, 25 Feb 2015 | 1099 vizualizari

 

Vazusem reteta intr-o revista si mi-a ramas mult timp gandul la ea. Azi am hotarat sa o prepar dar am adaptat-o pentru o zi de post.

 

INGREDIENTE

  • Pt. aluat:
  • 5 lg faina
  • un praf de sare
  • 1 lg zahar
  • apa minerala cat cuprinde
  • In plus:
  • 3 banane
  • 2 lg faina
  • zahar pudra vanilinat
  • ulei pentru prajit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Banane prajite in aluat de clatite (de post):

Se prepara un aluat din ingredientele de mai sus, adaugand apa minerala atat cat este necesar pentru a obtine un aluat de clatite. Bananele se curata si se taie bucati de cca 2 cm.

Intr-o craticiaora se pune uleiul la incins. Bucatile de banane se dau prin faina apoi prin aluat. Se pun in uleiul incins si se prajesc pe ambele parti pana devin aurii. Se scot bucatile pe prosoape de hartie pentru a absorbi surplusul de ulei. 

Se lasa sa se raceasca, se dau cu zahar pudra vanilinat si se servesc.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Se pot folosi si mere in loc de banane.

2

Se poate prepara aluatul si cu oua si lapte.

RETETA IN IMAGINI

Banane prajite in aluat de clatite (de post)-0
Banane prajite in aluat de clatite (de post)-1
Banane prajite in aluat de clatite (de post)-2
Banane prajite in aluat de clatite (de post)-3
Banane prajite in aluat de clatite (de post)-4
Banane prajite in aluat de clatite (de post)-5
Banane prajite in aluat de clatite (de post)-6

COMENTARII (13)

dantes 1

26.02.2015, 10:48

Bune!

Diana11 1

26.02.2015, 15:26

Bya Ralu 1

27.02.2015, 19:34

bune

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41