Banoffee pie gata in 30 de minute (prajitura cu crema caramel si banane)

de Satisfyyourcravings in Prajituri, 9 Ian 2016 | 1093 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 blat pentru tarte
  • 4 banane
  • 100 ml lapte bio degresat
  • 4 linguri zahar
  • 300 ml smantana
  • 1 lingurita cafea proaspat macinata
  • extract de vanilie
  • 100 grame ciocolata neagra
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Banoffee pie gata in 30 de minute (prajitura cu crema caramel si banane):

Cu ajutorul unui blander vertical, se tranforma 2 banane si laptele intr-un smoothie. 

Intr-o tigaie, se topeste zaharul pana se caramelizeaza. Se adauga smoothie-ul in tigaie si se amesteca pana cand tot caramelul s-a dizolvat. 

Se toarna crema in blatul de tarta si se lasa la racit, apoi se introduce in congelator pentru 20 de minute. 

Se taie restul de banane in felii, se bate smantana cateva minute, cu ajutorul unui tel, pana devine matasoasa si se amesteca cu extractul de vanilie si cafeaua. 

Se scoate tarta din congelator, se aseaza feliile de banane pe toata suprafata, apoi se adauga smantana deasupra si se intinde cu o spatula. 

Se orneaza cu ciocolata taiata fasii.

 

 

COMENTARII (14)

Rux 1

09.01.2016, 20:53

Un deliciu!

dantes 1

10.01.2016, 09:14

delicioasa!

-Licurici- 1

10.01.2016, 11:41

o minunatie!!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04