Banuti de ciocolata cu ricotta si capsuni

de anca_rm in Dulciuri, 12 Iul 2016 | 248 vizualizari

 

Un desert simplu dar de efect.

 

INGREDIENTE

  • 150 gr cicolata neagra
  • 2 linguri lapte
  • 200 gr ricotta
  • 2 linguri miere albine
  • cativa capsuni
  • frunze de lamaita
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Banuti de ciocolata cu ricotta si capsuni:

Intr-un vas rupem ciocolata bucati si peste ea punem laptele . Punem la foc mic si amestecam pana se topeste . Cu ajutorul unui pos formam cercuri pe o hartie cerata.

Punem la frigider pentru 30 minute sau in congelator pentru 10 minute .

Intre timp pregatim ricotta cu 2 linguri miere de albine , si frunze tocate de lamaita. Omogenizam si gustam . Mai adaugati miere daca mai trebuie .

Capsuni ii taiem marunt si ii asezam intr-un bol.

Scoatem din congelator discurile de ciocolata punem pe jumate din ele ricotta , apoi capsuni maruntiti si deasupra asezam discuri de ciocolata pe care nu am pus ricotta.

Decoram si servim .

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Banuti de ciocolata cu ricotta si capsuni 450320
retete culinare - Banuti de ciocolata cu ricotta si capsuni 450321
retete culinare - Banuti de ciocolata cu ricotta si capsuni 450322
retete culinare - Banuti de ciocolata cu ricotta si capsuni 450323
retete culinare - Banuti de ciocolata cu ricotta si capsuni 450324
retete culinare - Banuti de ciocolata cu ricotta si capsuni 450325

COMENTARII (9)

noiinbucatarie 1

12.07.2016, 11:27

deliciosi!

Gherca Daniela 1

12.07.2016, 12:38

foarte buni!

Rocsi 1

13.07.2016, 21:25

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S