Bapao (Chifle umplute)

de Satisfyyourcravings in Mancaruri cu carne, 12 Mar 2014 | 1868 vizualizari

 

Bapao este un preparat cu influențe asiatice foarte popular în Olanda.

 

INGREDIENTE

Pentru umplutură:
  • 500 grame carne tocată (maxim 15% grăsime)
  • 1 chili proaspăt, tocat
  • 1 fir de ceapă verde, tocat
  • 2 căței de usturoi, tocați
  • 1 linguriță 5 condimente chinezești
  • 1 1/2 linguri sos de soia
Pentru aluat:
  • 4 căni făină
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1 cană lapte
  • sare
  • 1 linguriță zahar
  • sos dulce picant pentru servit
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bapao (Chifle umplute):

Carnea se călește în puțin ulei, până își schimbă culoarea. Se adaugă ceapa, usturoiul și chili și se gătesc câteva minute. La final se adaugă sosul de soia și mixul de condimente. Se amestecă bine până la omogenizare. 

Din ingredientele pentru aluat, se frământă unul catifelat și elastic. Se împarte în bucăți egale.

Din fiecare bucată se modelează un disc, iar în centrul acestuia se așează 1-2 lingurițe de umplutura.

Se aduc marginile spre interior, astfel încât umplutura să fie acoperită complet.

Se așează într-un steamer tapetat cu hârtie de copt. Se gătesc 15 minute. 

Se servesc calde cu sos dulce picant. 

 

COMENTARII (17)

Satisfyyourcravings

Satisfyyourcravings 1

06.04.2014, 09:08

Delilah

Delilah 1

10.10.2014, 06:14

bapao, olandez??????????????????? ce gluma

Satisfyyourcravings

Satisfyyourcravings 1

10.10.2014, 20:31

Unde scrie ca e olandez? Spun doar ca e popular in Olanda, asadar poate ar trebui sa citesti mai bine inainte de a comenta!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata de cartofi cu mazare si ton

de katty 5

Salata de cartofi...

ieri la 08:44

Macrou la cuptor cu legume

de katty 5

Macrou la cuptor...

ieri la 08:39

Macrou usturoiat cu piure de mazare

de katty 5

Macrou usturoiat...

ieri la 08:33

Supa de somon cu cartofi

de katty 5

Supa de somon cu...

ieri la 08:27