Barca pentru alex

de jolygina in Prajituri, 6 Noi 2011 | 1994 vizualizari

 

am achizitiona de la decorix o forma barca ,pe care baiatul meu o astepta demult asa ca in sfarsit am reusit sa o si fac .
este o barca facuta din pandispan cu ciocolata asa cum ne place noua .
forma barcii este de marimea unei tavi de cozonac chiar putin mai mare

 

INGREDIENTE

  • 5 oua 
  • 5 linguri de zahar 
  • 5 linguri de faina 
  • un praf de copt 
  • 5 linguri de ulei 
  • esenta de rom
  • 100 g cicolata menaj 
  • 1 lingura de cacao
  • zahar pudra si bilute de ciocolata pentru ornat 
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Barca pentru alex:

Separam albusul de galbenus si il batem bine cu un praf de sare pana a crescut .

Adaugam usor galbenusurile dupa care adaugam zaharul ,uleiul si la sfarsit faina cu praful de copt .

Cand este bine amestecata punem jumatate din compozitie in forma si in compozitia care a ramas adaugam praful de cacao si ciocolata topita .

Punem forma la copt timp de 30-45 de minute ,dupa care o scoatem o lasam circa 10 min sa se racoreasca putin si o scoatem din forma asa mai calduta 

O pudram si o ornam cu bilute de ciocolata .

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Barca pentru alex 132481
retete culinare - Barca pentru alex 132482
retete culinare - Barca pentru alex 132483

COMENTARII (30)

jolygina 1

27.11.2011, 23:07

multumesc

VERONICA2607 1

11.03.2012, 12:06

superba barca,,,,vreau si eu..si praji dar si tava

jolygina 1

12.03.2012, 00:59

da ,de tava nu se mai pune vorba ,nu ma mai rimeste alex acasa daca o dau

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55