Barcute cu branza - Pide - Pizza turceasca

de Corinuta in Pizza, 23 Noi 2014 | 10006 vizualizari

 

Se fac foarte usor, sunt gata in maxim o ora si sunt foarte gustoase. Eu le-am facut cu branza, dar umplutura poate varia: puteti pune carne tocata cu ceapa si ardei, carnati sau ceapa si bacon.

 

INGREDIENTE

  • Ptr aluat:
  • 250 g faina
  • 80 ml lapte
  • 50 g unt
  • 1 ou
  • 15 g drojdie
  • 1 lingura ulei de maline
  • 1/2 lingurita sare
  • un varf de cutit de zahar
  • Ptr umplutura:
  • 150 g branza telemea
  • 150 g cascaval ras
  • 1 lingura parmezan razuit
  • 1 ou
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Barcute cu branza - Pide - Pizza turceasca:

Pentru aluat : turnam faina si sarea intr-un bol. Drojdia o amestecam bine cu zaharul intr-o canita pana se lichefiaza. Topim untul in laptele caldut, apoi il turnam peste faina. Adaugam oul, uleiul de masline si drojdia si framantam bine 5-6 minute pana obtinem un aluat neted si nelipicios. Il lasam deoparte acoperit cu un prosop.

Pentru umplutura: batem oul intr-un castronel, adaugam cascavalul, parmezanul si telemeaua sfaramata sau data prin razatoarea mare. Amestecam bine si punem deoparte.

Preincalzim cutorul la 180 de grade.

Impartim aluatul in 3 partii egale. Pe masa infainata intindem pe rand cate o bucata de aluat dandu-i forma ovala. Impaturim partile laterale de 2-3 ori pana se unesc varfurile. Punem in mijloc o treime din umplutura si o intindem pana la margini. Asezam pide in tava tapetata cu hartie de copt. Procedam la fel cu celelalte doua.

Se dau la cuptorul incins pentru 15-20 de minute la 200 de grade pana se rumenesc usor marginile.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

in 2/3 din umplutura eu am adaugat o lingura de marar tocat si ceapa verde feliata, iar una am lasat-o asa simpla cu branza

2

aluatul nu trebuie lasat sa dospeasca, creste el destul de mult pana pregatiti umplutura si in cuptor de asemeni

3

marginile trebuiesc apasate bine altfel la copt se vor dezlipi si nu vor mai avea aspectul de barcute

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Barcute cu branza - Pide - Pizza turceasca 353509
retete culinare - Barcute cu branza - Pide - Pizza turceasca 353510
retete culinare - Barcute cu branza - Pide - Pizza turceasca 353511
retete culinare - Barcute cu branza - Pide - Pizza turceasca 353512
retete culinare - Barcute cu branza - Pide - Pizza turceasca 353513
retete culinare - Barcute cu branza - Pide - Pizza turceasca 353514
retete culinare - Barcute cu branza - Pide - Pizza turceasca 353515
retete culinare - Barcute cu branza - Pide - Pizza turceasca 353516
retete culinare - Barcute cu branza - Pide - Pizza turceasca 353517
retete culinare - Barcute cu branza - Pide - Pizza turceasca 353518

COMENTARII (23)

diaconta 1

23.11.2014, 22:51

Ce bune or fi fost

anca_rm 1

25.11.2014, 08:51

cred ca au fost foarte bune

Irina 1

15.12.2014, 21:50

cu cate barcute ai venit? ca as vrea si eu...

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S