Bascute cu dulceata

de meosiris in Prajituri, 5 Oct 2010 | 3494 vizualizari

 

Recipe by Poca.

 

INGREDIENTE

  • 500g faina
  • 60g zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 2 galbenusuri
  • 80g unt
  • 42g drojdie(atat cantareste la noi un cubulet de drojdie)
  • 250ml lapte
  • putina sare.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bascute cu dulceata:

-Amestecam 100ml lapte cald cu drojdia, 1 lingurita de zahar, apoi acest amestec se toarna in mijlocul fainii.
-In restul de lapte cald, dizolvam zaharul si zaharul vanilat.
-Mixam galbenusurile cu putina sare pana se albesc, iar untul il topim in cuptorul cu microunde.
-Dupa ce drojdia incepe sa se umfle, adaugam peste ea toate ingredientele si framantam un aluat.
-Lasam la crescut pana creste bine si se face mare-mare:).
-Dupa ce e gata crescut, intindem o foaie de cca 1 cm latime si apoi cu un pahar taiem forme rotunde.
-Asezam formele in tava, le mai lasam 15-20 min la crescut, apoi tot cu un pahar, facem o gaura in mijlocul fiecarei forme.
-Le ungem cu un galbenus amestecat cu o lingura de lapte si le bagam in cuptorul preincalzit la 175C.
-Dupa 20 de minute le verificam. Daca sunt gata, le scoatem, le lasam la racit apoi mijlocul fiecarei forme il umplem cu dulceata de zmeura...eu asta am avut.
In reteta originala, Poca a pus capsuni si caise din dulceata chiar inainte de a le baga la cuptor, dar daca puneam dulceata mea de zmeura, care era prea subtire, curgea peste tot si nu cred ca mai iesea ceva asa frumos:).
Sunt foarte gustoase si pufoase! Se aseamana la gust cu gogosile, numai ca partea buna este ca nu sunt prajite in ulei ;) .

 

COMENTARII (11)

ony

ony 1

23.10.2010, 16:20

la favorite direct plus 5 f,super

meosiris

meosiris 1

03.01.2011, 08:58

Multam dragele mele!

Ligia Bxl

Ligia Bxl 1

22.01.2011, 14:07

ce bunatate

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!