Basler Brunsli - Biscuiti elvetieni traditionali de Craciun

de Kadia80 in Dulciuri, 8 Dec 2011 | 8460 vizualizari

 

Fiecare regiune din tara mea gazda are traditiile ei, mai mult sau mai apropiate cu tarile vecine, cu care isi impart si limba. Astfel, in partea frantuzeasca, elvetienii adopta obiceiuri frantuzesti, pe cand in partea nemteasca gasesti obiceiuri nemtesti si austriece, iar in cea italiana, nu prea faci diferenta cu italienii de mai din sud. Craciunul nu face nici el exceptie, astfel incat in partea nemteasca se gateste Christstollen, iar in partea italiana Panettone. Vedeta perioadei de iarna este, ca in multe alte tari, turta dulce, care si ea poate lua diferite forme in functie de regiunea unde te afli:
« biber » in Saint-Gall, un "vechi" produs de patiserie pe baza de miere;
« Tirggel » in Zurich, din faina si miere;
« Leckerli » in Basel;
« Brunsli » in Basel.

 

INGREDIENTE

  • 200g zahar  
  • 250g migdale maruntite  
  • 2 linguri de faina  
  • 1 varf de cutit de scortisoara  
  • 2 albusuri batute spuma  
  • 100g ciocolata neagra (85% cacao) topita pe bain-marie
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Basler Brunsli - Biscuiti elvetieni traditionali de Craciun:

Se amesteca zaharul, migdalele, faina si scortisoara si se incorporeaza lingura cu lingura in albusurile batute spuma tare, la final se adauga treptat si cu grija ciocolata topita. Se intinde pe o hartie cerata (pentru copt) si se lasa "la uscat" cel putin cateva ore, preferabil peste noapte.

Se taie in formele dorite (de regula stelute) si se "usuca" in cuptor la 190°C (cuptor cu ventilatie) pentru 5-8 minute.

 

TIPS-URI

1

intinsul foii de face intre foi cerate (de copt) si se toarna foarte mult zahar deasupra cand se taie. Eu le-am preferat mai "natur".

Daca ti-a placut reteta noastra "Basler Brunsli - Biscuiti elvetieni traditionali de Craciun" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

COMENTARII (39)

kamy 1

15.12.2011, 18:37

mamaaaaaaaaaaa ce bine arata si ce buni cred ca sunt la fav ...ms

mamaieelena 1

19.12.2011, 11:38

buuunee stelutele

Valclaudia 1

11.12.2013, 22:51

vreau sa-i incerc si eu! Tare bine arata!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Inimioare cu migdale si ciocolata