Basmati cu creveți

de CulinaryRainbow in Fructe de mare, 19 Dec 2013 | 2711 vizualizari

 

Am întâlnit multe persoane care nu agrează fructele de mare, însă creveții au proprietăți extraordinare. În primul rând seleniul conținut de aceștia ajută la buna funcționare a celulelor care compun ADN-ul uman și este anticancerigen luptând mai ales împotriva cancerului de colon și rect. Au efect antiinflamator și previn formarea blocajelor în circulația sângelui, regularizează bătăile inimii și previn stopul cardiac. Nu în ultimul rând, acizii omega 3 protejează împotriva apariției bolii Alzheimer și previn îmbătrânirea prematură. Nu conțin nici prea multe calorii, lucru bun pentru doamne. :) Doar 90 de calorii/100 g.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • 150 g orez basmati
  • o cană și jumătate cu apă
  • 150 g creveți
  • 12 ciuperci brune
  • o ceașcă cu porumb
  • o linguriță cu susan
  • o linguriță cu semințe de in
  • două lingurițe cu praf curry
  • sare și piper după gust
  • sos teriyaki
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Basmati cu creveți:

Începem cu orezul pe care îl spălăm foarte bine în apă rece. De obicei eu folosesc o strecurătoare deasă pentru a lucra mai ușor. Lăsăm să se stoarcă bine apoi îl punem să fiarbă într-o cratiță.

Când începe să dea în clocot, reducem temperatura și adăugăm ciupercile tăiate după bunul plac. La final adăugăm porumbul, sarea și praful de curry.

Creveții îi gătim la abur. Nu este obligatorie utilizarea steamerului, puteți la fel de bine să folosiți o oală cu apă și o strecurătoare. Condimentați creveții cu sare și piper, puneți-i în strecurătoare, apoi așezați aceasta peste oala cu apă. Acoperiți cu un capac.

Așezați orezul în farfurie, apoi creveții și semințele. La final, stropiți cu sosul teriyaki.

Poftă bună! :)

 

COMENTARII (28)

laura_n 1

22.12.2013, 12:38

nici mie nu imi plac fructele de mare, cu exceptia crevetilor pe care ii ador. si poate ca nu as fi mancat nici creveti, daca nu i-as fi incercat...oarecum constransa )

CulinaryRainbow 1

22.12.2013, 14:02

Exact asta am pățit eu cu măslinele! Acum mor după cele verzi și calamata. Cele negre le urăsc!

mihaelam90 1

22.12.2013, 16:46

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41