Bastonase cu ciocolata

de gaby_duceag in Prajituri, 1 Noi 2011 | 2275 vizualizari

 

Aceasta reteta ar trebui sa inceapa cu :
Dublati ingredientele!
:)))
Prea putini dom-le.
Daca vrei si la cafea, si cu lapte si la pici la scoala (el cica vrea si marti, miercuri, joi :))) )ce te faci cu cantitatile astea, hm?

 

INGREDIENTE

  • Notati asa
  • 150 gr unt
  • 225 gr faina
  • 120 gr zahar
  • 30 gr cacao
  • 50 gr migdale macinate
  • 50 gr ciocolata amaruie
  • o lingurita praf copt
  • doua plicuri zahar vanilat
  • un galbenus de ou
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bastonase cu ciocolata:

Mixam untul cu zaharul si zaharul vanilat pana obtinem un amestec cremos si pufos. Adaugam galbenusul si incorporam.

Separat cernem faina cu praful de copt si cacaua. Adaugam untul, ciocolata rasa si migdalele si framantam cu mana pana obtinem un amestec omogen, lipicios. Acoperim vasul cu folie alimentara si dam la rece pentru cel putin o ora. (eu am lasat peste noapte).

Preincalzim cuptorul.

Cu mana umeda luam din compozitie cate putin si modelam bastonase de grosimea unui deget si lungimea de 7-8 cm.

Le asezam intr-o tava pe hartie pentru copt lasand loc intre ele. Introducem tava in cuptorul preincalzit, la foc mediu, pentru 12- cel mult! 15 minute la foc mediu. Le scoatem, le lasam sa se raceasca , le pudram cu cacao si le ornam (sau nu) cu ciocolata.

Sursa de inspiratie

 

RETETA IN IMAGINI

Bastonase cu ciocolata-0
Bastonase cu ciocolata-1

COMENTARII (31)

Zambareata 1

13.11.2011, 17:01

asa....azi am facut fursecurile cu ciocolata....e la fel ca bastonasele,ma refer ca trebuiesc cam aceleasi ingrediente...si cum sunt eu zapacita ca de obiceiam uitat glazura prea mult la racit si s-a cam intaritnoroc de sot pana la urma am reusit sa le si glazurez....fug sa le fotografiez

deyutzky 1

22.11.2011, 16:59

ce bine arata

Bya Ralu 1

18.12.2015, 23:45

ce faine sunt

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04