Bastonase cu mar

de aziz in Prajituri, 13 Apr 2011 | 1491 vizualizari

 

o reteta a la Flori Pica, minunata ..............

 

INGREDIENTE

  • 10 linguri ulei
  • 7 linguri apa minerala
  • 1 lingura otet
  • 1 lingura praf de copt
  • 1 lingura zahar
  • 200 gr faina (la mine a intrat mai multa faina)
  • pt umplut:
  • 5 mere rase
  • 2 linguri ulei
  • 4-5 linguri zahar
  • scortisoara si zahar vanilat un plic
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bastonase cu mar:

Se iau din ingrediente 3 linguri ulei +2 linguri faina si se pun intr-o cratita pe foc un minut, amestecind continuu, pina obtinem un sos mai gros. Restul ingredientelor se amesteca si se framanta pina obtinem un aluat elastic.

Se intinde aluatul intr-o foaie subtirica, se intinde sosul de faina si ulei, apoi impartim foaia vizulal in trei. Aducem partea stinga peste partea din mijloc, apoi partea dreapta peste partea stinga. Rulam apoi punem in folie de plastic si dam la frigider 2 ore.

Intre timp punem merele intr-o cratita cu toate celelalte ingrediente , mai putin scortisoara care se adauga la final. Cind marul este moale oprim focul si lasam la racit.

Scoatem aluatul dupa 2 ore si intindem foaie (merge sa o faceti subtire subtire daca puteti) Se taie in 6 patratele, se umplu cu mar, se ruleaza si se inchid la capete. Se pun in tava, se fac crestaturi cu cutitul in aluat si la cuptor 175-180 grade,cam 20-25 minute. Cind se racesc se pudreaza cu zahar .....absolut delicioase.

 

RETETA IN IMAGINI

Bastonase cu mar-0
Bastonase cu mar-1
Bastonase cu mar-2

COMENTARII (46)

aziz

aziz 1

10.06.2011, 19:09

monicutza, multumesc de incredere si ma bucur ca ti-a placut asa ca ii multumesc si eu din nou lui Pica

Lau

Lau 1

15.09.2011, 14:02

am facut si eu ieri au fost foarte bune,

aziz

aziz 1

15.09.2011, 18:03

lau multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!