Bastonase cu vanilie

de Sim0na in Dulciuri, 2 Iul 2013 | 969 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g faina
  • 125 g zahar pudra
  • 125 g unt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 galbenusuri
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bastonase cu vanilie:

Untul l-am lasat la temperatura camerei 20 minute, apoi l-am pus in blander impreuna cu faina. Am mixat pana am obtinut un amestec sfaramicios, pe care l-am rasturnat intr-un castron. Am adaugat zaharul, vanilia, galbenusurile si putina sare, si am amestecat obtinand un aluat ferm, dar elastic. Aluatul obtinut l-am pus intr-o folie si l-am dat la frigider pentru o ora.

Dupa timpul de odihna, am intins aluatul cu sucitorul, la o grosime de cca 1 cm, iar cu un cutit ascutit am taiat fasii la 1 cm grosime si cca 10 cm lungime. 

Bastonasele le-am pus cu grija intr-o tava tapetata, pe care am dat-o la cuptor pentru vre-o 15 minute, la 180 grade.Cum au iesit?! Absolut delicioase!!!

Abia mi-au ramas cateva ptentru niste poze rapide in ceas tarziu de seara.. :)

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Bastonase cu vanilie 241427
retete culinare - Bastonase cu vanilie 241428
retete culinare - Bastonase cu vanilie 241429
retete culinare - Bastonase cu vanilie 241430
retete culinare - Bastonase cu vanilie 241431
retete culinare - Bastonase cu vanilie 241432

COMENTARII (17)

Geanina87 1

02.07.2013, 17:30

madi_marin 1

02.07.2013, 21:12

faci si la comanda? ca ma gandeam ca data viitoare cand ne vedem, sa imi aduci si niste betze d-astea, ca sigur imi plac...

Rocsi 1

02.07.2013, 21:18

Mmm ce aromate

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D