Batoane crocante cu rozmarin si cimbru

de Sylvia in Piine, 6 Feb 2010 | 3597 vizualizari

 

Sunt ideale pentru acompaniat orice ciorba sau supa si pentru servit simple ca u gustare rece.

 

INGREDIENTE

  • 500 de grame faina alba ,
  • 250 ml apa,
  • un cub  de 25 de grame drojdie proaspata,
  • o jumatate lingurita zahar,
  • 2 linguri ulei de masline,
  • un fir rozmarin si un fir de cimbru
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Batoane crocante cu rozmarin si cimbru:

  Se pun toate ingredientele in masina de facut paine si se selecteaza programul pentru aluat, rozmarinul si cimbru se toaca fin separat fiecare. Aluatul se poate prepara si manual, dizolvand in apa usor incalzita drojdia si zaharul, compozitia aceasta turnandu-se peste faina amestecata cu sare. Se acopera cu un strat fin de faina si se lasa 10 minute apoi se  framanta bine pana aluatul prinde consistenta dorita iar la final se adauga 2 linguri ulei masline si se mai framanta 5 minute.

  Se lasa alatul la dospit pana isi dubleaza volumul  apoi se modeleaza bastonase subtiri, cu o lungime de aproximativ 10 cm  care se rasucesc pe toata lungimea. Se ung cu lapte si se presara peste ele sare gema, pe jumatate dintre ele  presaram rozmarin tocat marunt iar pe  cealalta jumatate   presaram cimbru tocat fin.

  Se pun in cuptorul incins in prealabil la 200 grade Celsius si se lasa la copt pentru 10-15 minute pana vedem ca iau culoarea aurie. Sunt crocante si au un gust deosebit de la ierburile aromate, pot sa insoteasca cu succes orice ciorba sau friptura cu legume.

Daca ti-a placut reteta noastra "Batoane crocante cu rozmarin si cimbru" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (2)

Bunica 1

06.02.2010, 15:43

Esti tare harnicuta ! Zici ca pregatesti ceva rapid si te migalesti la batoane.Sunt foarte bune si la un pahar cu lapte batut. Sunt cu adevarat rapide.

Sylvia 1

06.02.2010, 22:37

Exact, merg cu orice mi-ati facut pofta de lapte batut

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Paine de casa