Batoane cu mac

de Rocsi in Piine, 7 Mai 2016 | 1247 vizualizari

 

Vine draga noastra Violeta intr-o zi cu aceasta reteta la ea pe blog si a fost un mare boooom...Toata lumea saliva, fetele au inceput sa faca si ele aceaste batoane si desi, le aveam si eu de mult in plan si tot amanam sa le fac, pozele Violetei m-au facut sa poftesc rau de tot la ele. Stiam eu de ce poftesc la ele, pentru ca in copilarie le adoram. Aveam norocul, in copilarie, sa cumpar aceste batoane calde, pufoase, usor dulci si savuram bucatica cu bucatica. Cam asa am procedat si acum. Cum le-a scos din cuptor, cum am pus mana pe unul fierbinte si l-am mancat cu atata placere! Sa faceti si voi, nu de alta, dar sunt grozave. Multumesc pentru reteta Violeta!

 

INGREDIENTE

  • Aluatul:
    • 500 gr faina
    • 7 gr drojdie uscata
    • 50 gr zahar
    • 250 ml apa minerala
    • 70 ml ulei
    • 1 lingurita rasa de sare
    Pentru uns batoanele:
    • 50 ml apa
    • 1 lingurita faina
    • mac
    Pentru sirop:
    • 100 ml apa
    • 2-3 linguri zahar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Batoane cu mac:

Aluatul:
Intr-un bol punem faina cernuta, sarea, zaharul si drojdia.
Amestecam totul cu o lingura, incepem sa incorporam apa minerala, care sa fie de la temperatura camerei.
Framantam cu mainile bine, iar la final incorporam uleiul si mai framantam cam 2 minute.
Acoperim aluatul cu un prosop curat, il lasam la dospit circa o ora, la loc ferit de curent.

Dupa ce aluatul a dospit, presaram faina pe masa de lucru, rasturnam aluatul.
Rupem 8 bucati si formam 8 bile.
Luam prima bila, intindem o foaie dreptunghiulara subtire.
Pe lungime rulam bine si astfel obtinem un baton.

Procedam la fel si cu celelalte bile de aluat.
Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Le mai lasam sa dospeasca 25-30 de minute, apoi amestecam 50 ml de apa cu o lingurita de faina, iar cu acest amestec ungem batoanele si le presaram cu mac.

Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 25-30 de minute, pana se rumenesc.
In acest timp pregatim siropul:
Punem apa si zaharul intr-un ibric.
Le transferam pe foc, lasam sa clocoteasca 1 minut, apoi il dam deoparte.
Cand sunt gata batoanele, le scoatem din cuptor si atunci fierbinti, le ungem cu siropul pregatit.

Se servesc calde, ca sunt prea bune.
Mie mi-a ramas un baton, l-am pus intr-o punguta, iar a doua zi cand sa il mananc, pot sa zic ca era la fel de pufos.
Sa aveti pofta!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Batoane cu mac 441986
retete culinare - Batoane cu mac 441987
retete culinare - Batoane cu mac 441988
retete culinare - Batoane cu mac 441989
retete culinare - Batoane cu mac 441990
retete culinare - Batoane cu mac 441991
retete culinare - Batoane cu mac 441992
retete culinare - Batoane cu mac 441993
retete culinare - Batoane cu mac 441994
retete culinare - Batoane cu mac 441995

COMENTARII (45)

Rocsi 1

12.05.2016, 10:01

Multumesc Anca

mihaelar63 1

13.05.2016, 10:31

Arata mai mult decat perfect Preferatele mele erau cornurile usor sarate si presarate cu piper . Daca ai vazut undeva reteta sa-mi dai de stire

Rocsi 1

13.05.2016, 21:13

Nu am vazut Mihaela, dar poti inventa tu ceva . Stiu ca poti

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55