Batoane cu nuca,seminte si cereale

de mamaieelena in Dulciuri, 7 Iun 2012 | 3868 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g zahar
  • 3 linguri cu miere
  • 2 linguri cu susan
  • 2 linguri cu seminte de floarea soarelui neprajite
  • 3 linguri cu nuca tocata la cutit
  • 1 lingura cu fructe confiate(coaja de portocala si lamaie caise uscate)
  • cereale
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Batoane cu nuca,seminte si cereale:

Zaharul se pune intr-o cratita la topit la foc mediu sa nu se arda si cand este deja lichefiat se adauga mierea si cand se duce spuma se pot pune semintele amestecate intr-un castronel. Acum se amesteca bine ca sa se prajeasca un pic semintele.

Intr-o tava mica se pune hartie de copt si pe toata suprafata se pun cereale ca un strat si peste ele se pun compozitia din cratita avand grija se se puna pe toata suprafata tavii. Peste acestea se pun fructele confiate si apoi iar cereale astfel incat sa se poata cu mana sa presam cat mai egal compozitia. Se lasa sa se raceasca si cand inca este calduta se poate scoate din tava cu hartia de copt si taia cu cutitul bastonase.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Atentie insa la maini doar cine rezista la fierbinte poate face cu mana cine nu? se poate inlocui cu altceva ex. pasatorul de piure de cartofi poate? nu stiu

Daca ti-a placut reteta noastra "Batoane cu nuca,seminte si cereale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

mamaieelena 1

08.06.2012, 16:45

rocsi multumesc

mamaieelena 1

08.06.2012, 16:46

gina am scris, dedesubt si deasupra sunt cereale (pufarine se spunea candva la noi)multumesc

mamaieelena 1

08.06.2012, 16:46

LALY multumesc

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Batoane cu cereale