Batoane cu seminte de in si de mac

de Valclaudia in Piine, 10 Iul 2016 | 2723 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr. faina alba proaspat cernuta
  • un plic de drojdie proaspata
  • 2 lingurite zahar brun
  • 2 linguri seminte de in
  • 250 ml apa minerala
  • 30 ml ulei de masline
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 pachet de unt gras usor sarat (82% grasime)
  • 1 ou mare de casa pentru uns
  • seminte de mac
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Batoane cu seminte de in si de mac:

Drojdia uscata o punem intr-un castron incapator, adaugam semintele de in,sarea si zaharul brun.

Turnam apa minerala, apoi incorporam faina alba proaspat cernuta.

La final picuram uleiul de  masline, framantam un aluat elastic.

Acoperim cu un prosop de bucatarie curat vasul in care lasam aluatul la dospit pana isi dubleaza volumul.

Preincalzim cuptorul la 180 grade.

Infainam masa de lucru.

Impartim aluatul in 12 portii.

Fiecare portie de aluat se intinde cu sucitoarea in foaie subtire, apoi se unge intreaga suprafata cu unt gras usor sarat (pe care l-am topit 30 secunde la microunde).

Rulam strans aluatul uns, obtinem forma de baton pe care il vom aseza in tava tapetata cu hartie de copt si trecem la urmatorul pana epuizam tot aluatul.

Batem oul de casa cu un praf de sare, apoi ungem toate batoanele cu ou iar la final presaram seminte de mac peste toate batoanele.

Dam tava la cuptor si coacem batoanele cca 30 minute (eu am folosit functia de coacere cu ventilatie).,

Scoatem batoanele coapte din cuptor, le lasam la racorit si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Batoane cu seminte de in si de mac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Gherca Daniela 1

11.07.2016, 08:10

super!

-Licurici- 1

11.07.2016, 08:26

Ce-mi plac! Super pufoase si gustoase!

stefy_a 1

11.07.2016, 19:54

cine le poate rezista? arata foarte bine!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Chifle rustice mediteraneene cu branza si ierburi aromatice