Batoane de cereale cu fructe deshidratate

de lia maria in Dulciuri, 21 Iul 2011 | 5510 vizualizari

 

Cele mai bune batoane de cereale cu fructe deshidratate pe care le-am mancat vre-o data… incrcati si-mi veti da dreptate!

 

INGREDIENTE

  • 200g fulgi de porumb
  • 6 linguri zahar brun
  • 100 g lapte condensat
  • 4 linguri miere de albine
  • 100 g unt
  • 100 g smochine
  • 100 g curmale 

 

Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Batoane de cereale cu fructe deshidratate:

Incepem si  maruntim fructele, le indepartam samburii, daca este cazul, apoi intr-un bol incapator le amestecam cu fulgii de porumb.

Separat, punem intr-o craticioara, mierea, zaharul si untul si le punem la foc mic sa fiarba, cam 15’ pana se ingroasa apoi luam cratita de pe foc. Adaugam laptele condensate(sau ciocolata alba) si amestecam bine pana se omogenizeaza. Aceasta pasta consistent dar care curge, o golim peste fulgi si fructe si amestecam foarte bine totul.

Tapetam o tava cu hartie de copt si golim amestecul. Cu lingura sau cu o paleta, intindem uniform si apasam bine. Punem tava la rece pentru cel putin 1h, dupa care portionam si servim minunate batoane de cereale !

Si pentru ca eu ma pregatesc de vacanta atunci cand le-a facut, mi-a venit ideia de a le impacheta in hartie pergament pe fiecare in parte. Si au fost minunate pe drum…

Ps: asa impachetate se pot pune si in ghiozdanel la copii, vor fi o gustare perfecta !

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Batoane de cereale cu fructe deshidratate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Rocsi 1

21.07.2011, 17:15

ce as mai manca si eu unul...eu imi mai cumpar din magazin

mirela0911 1

21.07.2011, 23:30

trebuie probata reteta ca prea bine arata

mamaieelena 1

24.07.2011, 20:03

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu crema de vanilie, reteta simpla si rapida

de Miha 9

la 13:46

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Briose cu cereale si fulgi de ovaz