Batoane de cocos -vegan

de anca_rm in Dulciuri, 18 Ian 2016 | 529 vizualizari

 

O reteta foarte simpla, foarte buna si sanatoasa. Are fulgi de cocos, unt de cocos si cacao si daca nu va plac dulciurile foarte dulci atunci se poate renunta la zahar . Toate aceste ingrediente le vom galzura cu o ciocolata cu continut mare de cacao.


Eu am folosit indulcitor GreenSugar .


 


 

 

INGREDIENTE

  • 300 gr fulgi de cocos
  • 200 ml unt de cocos
  • 200 ml unt de cacao
  • 2-3 linguri zahar pudra, indulcitor(optional)
  • Pt glazurat :
  • 200 gr ciocolata neagra
  • 50 gr unt /lapte
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Batoane de cocos -vegan:

Untul de cocos si cel de cacao se intareste in borcanelul in care se pastreaza , asa ca pentru a le putea folosi trebuie sa le incalzim . Punem borcanele intr-un vas cu apa calda ,le putem pune chiar intr-un vas cu apa pe foc  mic ca sa  devide lichide mai repede.

Intr-un castron punem fulgi de cocos ( eu am folosit fulgi uscati dar se poate folosi nuca de cocos proaspat razuita , cred ca ar avea o aroma mult mai puternica) . Turnam untul de cocos si cel de cacao peste si omogenizam . Adaugati si indulcitorul sau zaharul daca vreti un desert mai dulce.

Puneti compozitia intr-un vas pe care l-ati acoperit cu folie alimentara in prealabil .

Compozitia trebuie pusa cam de 2-3 cm grosime . O apasam cu spatele unei linguri bine si nivelam .

Dam la rece si asteptam sa se intareasca.

Cand este rece facem glazura de ciocolata : incalzim ciocolata impreuna cu untul sau laptele pe foc mic, la cuptorul cu microunde sau la bain marine si turnam peste nuca de cocos .

Racim , scoatem din tava , taiem si servim rece .

Se pastreaza in frigider acoeprit cu folie alimentara .

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Batoane de cocos -vegan 423094
retete culinare - Batoane de cocos -vegan 423095
retete culinare - Batoane de cocos -vegan 423096
retete culinare - Batoane de cocos -vegan 423097
retete culinare - Batoane de cocos -vegan 423098

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (17)

Anett 1

18.01.2016, 14:37

Bune!

Rocsi 1

18.01.2016, 19:37

Vreau si eu!

miki_a 1

21.01.2016, 00:52

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29