Batoane energizante

de mimmi in Dulciuri, 2 Apr 2012 | 2729 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g amestec cereale (fulgi de porumb,musli,fructe uscate),
  • 1 mana fructe goji,
  • cateva smochine deshidratate,
  • 4 linguri miere,
  • 4 linguri fulgi de cocos,
  • 30 g fulgi de ciocolata (optional ),
  • 70 g zahar brun,
  • un praf de sare,
  • 2 linguri dulceata (eu am pus Dulceata de gogonuci ) si am facut o alegere foarte potrivita pentru ca i-a dat o aroma deosebita,
  • 150 g unt,
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Batoane energizante:

Intr-un bol,amestecam cerealele,fructele goji,smochinele taiate marunt,nuca de cocos,ciocolata. Facem un sirop din zahar,un praf de sare,miere si unt,cand s-a topit untul si zaharul se i-a de pe foc,se adauga dulceata . Se adauga siropul peste amestecul din bol,se amesteca bine ingredientele,dupa care se pun intr-o tava pe hartie de copt. Nivelam frumos si presam dupa care dam tava la cuptorul preincalzit,la foc mic pentru 25 de minute. Se lasa in tava pana se raceste complet,dupa care se taie si se pastreaza intr-o cutie metalica.

 

RETETA IN IMAGINI

Batoane energizante-0
Batoane energizante-1
Batoane energizante-2
Batoane energizante-3
Batoane energizante-4

COMENTARII (15)

Dana Cristea - pusikmea 1

03.04.2012, 12:03

mimmi 1

03.04.2012, 14:43

E dulceata de gogonuci,aveti aici reteta http://www.bucataras.ro/retete/dulceata-de-gogonuci-24827.html.
Este foarte aromata,cel putin eu nu ma mai satur de ea

bucatarimcudiana 1

05.04.2012, 10:56

imi place

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41