Bavareza cu capsuni

de Ligia Bxl in Torturi, 31 Mar 2014 | 10605 vizualizari

 

Foarte racoros pentru o zi asa frumoasa de primavara,ador fructele rosii in orice anotimp si oricum ar fi ele preparate.
O zi buna si frumoasa sa aveti dragi bucatarasi :*

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 50 gr faina
  • 20 gr de fistic,amande sau alune macinate(eu am pus amande)
  • 75 gr zahar
  • 2 oua
  • Pentru bavarois:
  • 700 gr de capsuni
  • zeama de la o lamaie
  • 250 gr de zahar
  • 400 ml frisca lichida
  • 2-3 plicuri de gelatina
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bavareza cu capsuni:

Am inceput cu jeleul cu care am ornat tortul.

Am mixat capsunile spalate, impreuna cu zeama de lamaie si zaharul, apoi l-am fiert putin pe aragaz. Am dizolvat gelatina conform instructiunilor de pe plic, eu am folosit foi de gelatina, le-am pun in apa rece si dupa ce s-au inmuiat le-am adaugat in capsunele fierte.

Am lasat jeleul deoparte si am trecut la prepararea blatului.

Am separat albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le-am amestecat cu zaharul, am adaugat pudra de migdale si la urma faina. Am batut albusurile spuma cu putina sare si le-am amestecat incet sa nu se lase cu compozitia de galbenusuri. Aceasta compozitie am pus-o intr-o tava dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt,am intins-o si am dat o forma rotunda(sau se poate face direct intr-o tava rotunda detasabila). Am dat la cuptor la 180°c pentru 10 minute. Am lasat sa se raceasca dupa coacere.

Apoi am batut frisca si am amestecat cu jumatate din jeleul de capsuni.

Am taiat blatul cu un cerc rotund si l-am pus pe o farfurie impreuna cu cercul, apoi am turnat putin jeleu pe blat si l-am intins cu o spatula,peste am turnat compozitia de frisca si am dat la frigider sa se intareasca cam 1 ora.

Dupa ce s-a intarit am turnat restul de jeleu pe toata suprafata si am dat iarasi la frigider ca sa se intareasca si jeleul. La final se scoate cercul (eu am introdus un cutit pe marginile cercului ca atunci cand l-am scos sa nu se crape tortul).

Am ornat cu capsuni.

Pofta buna!

 

 

RETETA IN IMAGINI

Bavareza cu capsuni-0
Bavareza cu capsuni-1
Bavareza cu capsuni-2
Bavareza cu capsuni-3
Bavareza cu capsuni-4
Bavareza cu capsuni-5
Bavareza cu capsuni-6
Bavareza cu capsuni-7
Bavareza cu capsuni-8
Bavareza cu capsuni-9
Bavareza cu capsuni-10

COMENTARII (61)

poa

poa 1

28.05.2015, 21:41

Arata super!!

dantes

dantes 1

29.05.2015, 05:35

Delicioasa!

Ligia Bxl

Ligia Bxl 1

01.12.2016, 16:42

multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

11870 puncte

MotanLaOale

10810 puncte

mihaelar63

8800 puncte

mirela0911

8180 puncte

oanapl

7290 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pulpe de pui cu ciuperci
  • 10

    MA

  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!