Bavareza cu ciocolata

de Brindusa in Prajituri, 9 Apr 2011 | 2866 vizualizari

 

Daca vrei un desert usor, cremos si parfumat, o Bavareza e ceea ce cauti.

 

INGREDIENTE

  • 2 oua, separate
  • 30 g zahar
  • 1 lingurita zahar vanilat
  • 300 ml lapte
  • 100 g ciocolata, taiata marunt
  • 150 ml frisca
  • 10 g gelatina
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bavareza cu ciocolata:

Bate galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat, pana se fac ca o spuma

Incalzeste laptele si toarna in el amestecul de galbenusuri, amestecand incontinuu.

Da focul foarte mic si, amestecand mereu, lasa pana ce amestecul se ingroasa putin. Ai grija sa nu se branzeasca.

Ia crema de pe foc si pune ciocolata inauntru. Lasa putin, apoi amesteca sa omogenizezi amestecul.

Dizolva gelatina in 4 linguri de apa rece. Incalzeste-o la baia de aburi pana ce se dizolva bine. Pune-o in crema de ciocolata si amesteca bine. Lasa crema pana ajunge la temperatura corpului.

Bate bine albusurile. 

Cu ajutorul unei spatule amesteca in crema de ciocolata frisca, apoi albusurile batute. Usor, ca sa nu se lase.

Toarna crema intr-un castron uns cu unt topit.

Lasa la rece peste noapte. Rastoarna crema pe o farfurie si serveste-o rece.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Bavareza cu ciocolata 97558
retete culinare - Bavareza cu ciocolata 97559

COMENTARII (29)

MotanLaOale 1

11.04.2011, 08:19

buna buna

housy 1

18.04.2011, 16:02

tot am auzit in ultima vreme de bavareza...nici nu stiam ce este...eh acu am vazut pare buna..intr-adevar e racoritoare!!!

adry88 1

01.06.2011, 10:52

o portie si la mn

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L