Bavareza cu mar

de luminita20_2006 in Dulciuri, 4 Noi 2010 | 1583 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • -6 mere mari
  • -400 ml frisca
  • -150 gr zahar
  • -20 gr gelatina
  • -1 zahar vanilat
  • -50 gr ciocolata
  • -esenta rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bavareza cu mar:

Merele se curata de seminte si coaja apoi se taie bucati mai mici. Se pun intr-o cratita se toarna apa  cat sa le acopere si se lasa sa fiarba pana cand se imoaie bine, cand sunt aproape gata se pune zaharul. Cand sunt gata se scurge zeama si se paseaza.(folositi un blender daca aveti se paseaza mult mai ine asa; Lissa a pus zaharul in momentul calnd le paseaza, zahar pudra, eu l-am pus la fiert)Gelatina se dizolva cu sucul de mere apoi se topeste pe baie de abur. Frisca se bate bine. Se adauga merele(atentie sa fie reci, ale mele au fost caldute asa ca a topit un pic frica si ciocolata rasa) peste frisca, esenta zaharul vanilat si gelatina, se amesteca bine si se pune totul intr-o forma umezita dupa care se da la rece timp de 2 ore.



Cand se coate de la la frigider puneti forma in apa fierbinte timp de cateva secunde apoi rasturnati forma pe un platou.

 

RETETA IN IMAGINI

Bavareza cu mar-0
Bavareza cu mar-1

COMENTARII (7)

luminita20_2006

luminita20_2006 1

05.11.2010, 11:48

ce simpatica ai fost nadina.....

dentistutza

dentistutza 1

05.11.2010, 17:43

ok, poate am eu o problema, dar dupa ce pasez merele, cum continui??? pare o reteta gustoasa si as incerca-o!!!

luminita20_2006

luminita20_2006 1

06.11.2010, 15:52

dentistutza cred ca esti singura care a citit reteta nu am copiat-o integral de pe blog...gata am postat reteta integral....spor la treaba

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!