Bavareza de portocale

de Mihaela11_jo in Prajituri, 1 Sep 2011 | 4247 vizualizari

 

O reteta de la prietena mea,Mihaela Idriceanu
http://www.gustos.ro/retete-culinare/bavareza-de-portocale.html
Este foarte aromata si usor de facut, mai ales vara , cand nu prea e practic sa folosesti cuptorul de la aragaz.

 

INGREDIENTE

  • 3  portocale
  • 250 ml lapte
  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • 250 ml frisca lichida
  • 15 g gelatina
  • 10 piscoturi de sampanie
  • 50 g fructe zaharisite
  • cirese confiate
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bavareza de portocale:

Se pune la fiert laptele cu coaja de la o portocala rasa.

Se bat spuma galbenusurile cu zahar, adaugam laptele fierbinte strecurat si punem iar pe foc mic, amestecand continuu, pana se ingroasa putin.
Luam de pe foc si adaugam gelatina, lasata in prealabil la hidratat timp de 10 minute si topita in cuptorul cu microunde 40 de secunde si  amestecam pana se omogenizeaza.

Cand s-a racit complet adaugam  sucul de la 2 portocale si amestecam, apoi frisca batuta si la urma albusurile batute spuma cu un praf de sare si fructele zaharisite taiate marunt. Se captuseste cu folie transparenta o forma de chec si se toarna in ea crema.

Piscoturile se inmoaie in suc de portocale si se aseaza peste crema. Se da la rece 3-4 ore, apoi se rastoarna pe un platou. Se decoreaza dupa gust.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Bavareza de portocale-0
Bavareza de portocale-1
Bavareza de portocale-2
Bavareza de portocale-3
Bavareza de portocale-4
Bavareza de portocale-5
Bavareza de portocale-6
Bavareza de portocale-7
Bavareza de portocale-8
Bavareza de portocale-9
Bavareza de portocale-10
Bavareza de portocale-11
Bavareza de portocale-12

COMENTARII (20)

Mihaela11_jo

Mihaela11_jo 1

02.09.2011, 18:46

Eduard

nadina73

nadina73 1

03.09.2011, 19:57

Am fost putin prin curtea ta am papat din toate ,pupici

Mihaela11_jo

Mihaela11_jo 1

03.09.2011, 21:09

Nadine
Am vrea sa am imaginatia si rabdarea ta la ornat mancaruri
Am invatat mult din retetele tale:multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!