Bavareza in trei culori

de Lily_Musat in Torturi, 5 Iun 2009 | 13234 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pentru creme:
  • 500 mililitri de frisca hulala batuta tare
  • 250 mililitri de lapte
  • 80 grame de zahar
  • 50 grame ciocolata cu lapte
  • 2 pliculete gelatina granulata
  • 1 lingura de amidon
  • 3 galbenusuri de ou
  • 1 esenta vanilie
  • 2 plicuri de zahar vanilat
  • 1 pachet de crema de ciocolata si trufe de la Dr. Oetker
  • pentru sosul de ciocolata alba:
  • 100 grame de ciocolata alba de menaj
  • 2 lingurite de ulei
  • 2 linguri de apa
  • 50 grame de unt
  •  Decor:
  • crema de lapte praf, pe care am facut-o cu apa, zahar si lapte praf.
Portii: 14
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bavareza in trei culori:

Punem gelatina in apa la inmuiat pentru 10 minute, numai 1 plic, apoi o dizolvam in bain marie.

Galbenusurile le frecam cu zaharul, adaugam esenta, adaugam zaharul vanilat si amidonul. Adaugam laptele caldut si mixam in continuare pana se omogenizeaza bine.

Punem compozitia pe foc sa se incalzeasca putin. Se va umfla. Adaugam si 1 plic de gelatina pe care l-am dizolvat inainte. Amestecam bine.

Compozitia de crema o impartim in 2 castronele. Punem ciocolata rasa intr-un castronel si amestecam pana se dizolva complet. Lasam sa se raceasca bine bine ambele castronele cu compozitie. Intre timp facem frisca. Cand s-au racit bine cremele adaugam si frisca tot la fel impartita in 2. Omogenizam.

Crema cu trufe si ciocolata Dr. Oetker o batem cu laptic si cum am dizolvat gelatina pentru celelelte creme dizolvam inca un plic si pentru crema asta pe care il incorporam cand sa racit de tot. Pregatim forma de bavareza. Punem folie ce ceolofan in forma punem crema de ciocolata, o bagam 10 minute la frigider sa se intareasca.

Dupa ce s-a intarit crema de ciocolata punem crema de vanilie, apoi crema de trufe. Acoperim cu folie si dam la frigider pana a 2-a zi.

Decor: crema de lapte praf, pe care am facuto cu apa, zahar si lapte praf. Am creat floricele, trandafir si un snurulet.

Eu am facut si un sos de ciocolata alba pe care l-am preparat in felul urmator.

A doua zi se scoate din frigider tortul si se indeparteaza folia de deasupra, se rastoarna pe un platou si se decozeara cu frisca, ciocolata rasa si cu ornamentele din lapte praf.

Ciocolata de menaj am pus-o intr-o cratita cu apa, ulei si untul si am topit-o pe bain marie, apoi am lasat-o sa se raceasca si am turnat-o peste tort. Dupa aceea am decorat cu frisca si restul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bavareza in trei culori" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

COMENTARII (3)

luminita20_2006 1

05.06.2009, 10:48

super retea ta...

Lily_Musat 1

05.06.2009, 11:00

Multumesc Lumi ! Incearca sa o faci si vei vedea

elena1988 1

10.03.2011, 16:54

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Bavareza de zmeura,vanilie si ciocolata alba