Bavareza mea ciudata, asta-seara inventata

de Ade200 in Dulciuri, 17 Ian 2014 | 3204 vizualizari

 

Aveam de gând să fac o bavareză, dar am constatat ca nu mai am frișcă, așa că am inventat și a ieșit ceva ușor și răcoros.

 

INGREDIENTE

  • Pișcoturi
  • 500 g de brânză de vaci de la Lidl
  • 1 compot de caise/piersici de 800 ml
  • Sucul și coaja de la o lămâie
  • 1 esență de vanilie
  • 4-8 linguri de zahăr
  • 2 plicuri de gelatină (20 g)
  • 1 cană de lapte condensat de la Lidl
  • 1 pungă cu zmeură sau alte fructe de pădure
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bavareza mea ciudata, asta-seara inventata:

Se așază pișcoturile într-o tavă ca de friptură.

Se pune gelatina la înmuiat cu sucul din compot.

Se stoarce lamâia.

Caisele se așază peste pișcoturi.

Brânza se amestecă cu esența de vanilie, zahărul, coaja de lămâie și cu sucul de lămâie.

Cana cu gelatina se amesteca cu laptele condensat, se pune într-o cratiță cu apă și se încălzește încet până se dizolvă gelatina, amestecând mereu. Se toarna peste brânză și se amestecă bine cu telul. Se tornă în tava peste caise și pișcoturi, se nivelează.

Deasupra se pune zmeură si se apasă ușor să intre puțin în cremă. Se lasă la rece(eu am pus-o pe balcon că acum e rece) sau la frigider. Se întărește foarte repede. Nu a încăput toată zmeura că au fost 750 g. Ceea ce a rămas am pus în blender cu iaurt(lapte covăsât) și zahăr sau miere așa înghețată cum era. A ieșit ca un fel de înghețată, se poate servi alături de bavareză.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bavareza mea ciudata, asta-seara inventata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Minitort bavarez rasturnat