Bavarois cu avocado

de Catalina L in Dulciuri, 15 Iun 2016 | 2519 vizualizari

 

Dupa Bavaroise cu rodie va propun de data aceasta o varianta cu avocado.
Aspectul est mai putin reusit dar gustul este delicat si surprinzator.
Se simte bine textura si gustul de avocado.
Este bineneteles o reteta pentru amatorii acestui fruct (da avocado-ul este un fruct desi este consumat de obicei ca o leguma).
Am folosit forme de silicon sub forma de emisfere.

 

INGREDIENTE

  • 1 avocado bio
  • 1/2 lamaie
  • 20 g zahar
  • 3 linguri smantana lichida
  • 1 g de gélatina in pudra
  • 25 cl de smantana lichida
  • 3 linguri cu zahar
  • 1 pliculet de zahar vanilat
  • 1 pliculet de chantifix
  • 2 linguri de fistic prajit maruntit
  • 6 biscuiti rotunzi
  • 2 picaturi de colorant verde (optional)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bavarois cu avocado:

Batem 25 cl de smantana lichida  cu 3 linguri de zahar, pliculetul de zahar vanilat si pliculetul de Chantifix pana obtinem o frisca care se tine bine. Rezervati la frigider.

Curatati si ecrazati avocadoul cu ajutorul unei furculite. Puneti deasupra sucul de lamaie, 20 g de zahar si transformati-l intr-un piure - mixati eventual.

Puneti la-nmuiat gelatina intr-un pic de apa rece (urmariti instructiunile de pe pachet).

Incalziti cele 3 linguri de smantana si inainte de a ajunge la fierbere luati de pe foc si dizolvati gelatina amestecand bine.

Varsati peste piureul de avocado si incorporati bine.

Adaugati apoi 2/3 din frisca preparata, fisticul prajit si amestecati.

Varsati compozitia obtinuta in formele de silicon si dati la rece cel putin 6 ore.

Am decorat fundul formelor cu un pic de fistic (opțional). 

In frisca ramasa puneti 2 picaturi de colorant verde, plasati-o apoi intr-un posh si rezervati la frigider.

Scoateti din forme, puneti fiecare bavaroise pe un biscuit si decorati cu frisca si fistic.

Serviti !

 

TIPS-URI

1

Este original si surprinzator. Sucul de lamaie aduce un pic de aciditate in amestecul avocado-frisca iar fisticul aduce o nota crocanta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bavarois cu avocado" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (14)

Catalina L 1

16.06.2016, 18:36

simona

Catalina L 1

16.06.2016, 18:36

multumesc la toti

dantes 1

18.06.2016, 13:35

Super!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Clatite de dovlecel cu dulceata de morcov si nuca