Bavarois cu avocado

de Catalina L in Dulciuri, 15 Iun 2016 | 354 vizualizari

 

Dupa Bavaroise cu rodie va propun de data aceasta o varianta cu avocado.


Aspectul est mai putin reusit dar gustul este delicat si surprinzator.


Se simte bine textura si gustul de avocado.


Este bineneteles o reteta pentru amatorii acestui fruct (da avocado-ul este un fruct desi este consumat de obicei ca o leguma).


Am folosit forme de silicon sub forma de emisfere.

 

INGREDIENTE

  • 1 avocado bio
  • 1/2 lamaie
  • 20 g zahar
  • 3 linguri smantana lichida
  • 1 g de gélatina in pudra
  • 25 cl de smantana lichida
  • 3 linguri cu zahar
  • 1 pliculet de zahar vanilat
  • 1 pliculet de chantifix
  • 2 linguri de fistic prajit maruntit
  • 6 biscuiti rotunzi
  • 2 picaturi de colorant verde (optional)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bavarois cu avocado:

Batem 25 cl de smantana lichida  cu 3 linguri de zahar, pliculetul de zahar vanilat si pliculetul de Chantifix pana obtinem o frisca care se tine bine. Rezervati la frigider.

Curatati si ecrazati avocadoul cu ajutorul unei furculite. Puneti deasupra sucul de lamaie, 20 g de zahar si transformati-l intr-un piure - mixati eventual.

Puneti la-nmuiat gelatina intr-un pic de apa rece (urmariti instructiunile de pe pachet).

Incalziti cele 3 linguri de smantana si inainte de a ajunge la fierbere luati de pe foc si dizolvati gelatina amestecand bine.

Varsati peste piureul de avocado si incorporati bine.

Adaugati apoi 2/3 din frisca preparata, fisticul prajit si amestecati.

Varsati compozitia obtinuta in formele de silicon si dati la rece cel putin 6 ore.

Am decorat fundul formelor cu un pic de fistic (opțional). 

In frisca ramasa puneti 2 picaturi de colorant verde, plasati-o apoi intr-un posh si rezervati la frigider.

Scoateti din forme, puneti fiecare bavaroise pe un biscuit si decorati cu frisca si fistic.

Serviti !

 

 

TIPS-URI

1

Este original si surprinzator. Sucul de lamaie aduce un pic de aciditate in amestecul avocado-frisca iar fisticul aduce o nota crocanta.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Bavarois cu avocado 447356
retete culinare - Bavarois cu avocado 447357
retete culinare - Bavarois cu avocado 447358
retete culinare - Bavarois cu avocado 447359
retete culinare - Bavarois cu avocado 447360
retete culinare - Bavarois cu avocado 447361
retete culinare - Bavarois cu avocado 447362
retete culinare - Bavarois cu avocado 447363
retete culinare - Bavarois cu avocado 447364

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (14)

Catalina L 1

16.06.2016, 18:36

simona

Catalina L 1

16.06.2016, 18:36

multumesc la toti

dantes 1

18.06.2016, 13:35

Super!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: