Beef Bourguignon

de Brindusa in Vita, 25 Ian 2010 | 3343 vizualizari

 

Dureaza cam mult, dar e tocmai buna pentru un pranz de week-end. Si de asemenea se si poate reincalzi foarte usor.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne vita mai proasta (pentru ca o sa fiarba 2 ore, iar cea foarte frageda se topeste)
  • 200 g bacon
  • 300 g ciuperci proaspete
  • 800 g ceapa mica (salote)
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 50 g unt 
  • trei linguri de faina

  Marinata:

  • 3 catei usturoi taiati in 4
  • 2 cepe mari taiate solzi
  • 1 morcov taiat mic
  • 4 cuisoare
  • 2 foi dafin
  • 1 lingura piper boabe negru, zdrobit putin
  • patrunjel, cimbru
  • 1 l vin rosu 
  • 1 cana brandy (de mere daca se poate)
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Beef Bourguignon:

taie carnea cuburi si amestec-o cu legumele intr-un castron. Pune vinul si brandy.


Pune castronul acoperit cu folie alimentara la frigider si lasa peste noapte.


A doua zi scoate carnea din marinata (pe care nu o arunci!) si usuc-o bine cu servete absorbante. Pune 3 linguri de ulei intr-o cratita mare (o sa cuprinda toata mancarea) si prajeste carnea pe toate partile, pana devine maronie.


Separat strecoara marinata si incalzeste-o.


Acum se face un fel de sos Bechamel cu marinata: topeste untul si adauga amestecand faina. Toarna cate putin din marinata calda, ca sa nu se faca cocoloase. Pune acest sos peste carne, amesteca si lasa la foc mic sa fiarba 2 ore. Mai poti pune patrunjel si cimbru, daca vrei mancarea mai aromata.


In timp ce mancarea fierbe, se prepara toppingurile. Taie baconul betigase si prajeste-l la foc mic, pe toate partile. Scoate-l din tigaie si in sosul lasat prajeste ceapa. Eu n-am gasit ceapa mica si am pus niste arpagic. Trebuia sa pun mai mult, dar m-am plictisit sa-l curat. Scoate ceapa si pune ciupercile taiate felii. Caleste-le. Pune toate toppingurile peste carne, adauga pasta de rosii, amesteca si mai lasa la fiert 30 minute.


Serveste cu garnitura de cartofi fierti sau piure.


Aceasta reteta este adaptata dupa FXcuisine.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Beef Bourguignon 14805
retete culinare - Beef Bourguignon 14806
retete culinare - Beef Bourguignon 14807
retete culinare - Beef Bourguignon 14808
retete culinare - Beef Bourguignon 14809
retete culinare - Beef Bourguignon 14810
retete culinare - Beef Bourguignon 14811
retete culinare - Beef Bourguignon 14812

COMENTARII (13)

rivka 1

26.01.2010, 17:28

imi fac si eu loc cu coatele , dati-va la o parte , vreau si eu sa apuc la o portie

Brindusa 1

26.01.2010, 19:27

stati si nu va impingeti, ca dau cate o lingura sa ajunga la toti!

Bunica 1

26.01.2010, 20:39

Eheeee, bucuresteni ajung primii

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Dulceata de ardei iute
  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!