Beetroot muffins

de epurasha2bb in Prajituri, 14 Mar 2011 | 1450 vizualizari

 

un desert cu sfecla rosie si vanilie, sanatos si gustos! de frumos ziceti voi!:))

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 250 g zahar
  • esenta de vanilie
  • 280 g faina
  • 1 varf de cutit cu sare
  • 3 lingurite cacao pudra

pt.piureul de sfecla rosie:

  • 1/2 radacina mica de sfecla rosie
  • 3 linguri pline cu iaurt simplu
  • 100 g unt
  • 2 linguri zahar
  • esenta de vanilie

pt.glazura:

  • 1 ciocolata alba
  • 4-5 caramele cu gust de fructe
  • varf cutit de unt
  • 3 linguri de lapte de vaca
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Beetroot muffins:

Se bat ouale impreuna cu zaharul cam 15 minute pana-si dubleaza volumul.
Sfecla se curata de coaja si se coace putin in cuptor(normal sau cu microunde).Apoi se toaca bucatele si se mixeaza impreuna cu untul topit, zaharul si iaurtul si vanilia.Piureul obtinut se amesteca cu o lingura cu ouale batute si apoi cu faina si un praf de sare.Se obtine o compozitie spumoasa de un roz superb.Cateva linguri se ia din compozitie si se amesteca separat intr-un castronel cu putina cacao. Se ung formele de briose cu unt si apoi se toarna aluatul roz.Din compozitia cu cacao se picura mici buline din loc in loc.Se coc la cuptorul preincins cam 20 de minute.Se scot si se racesc, se pudreaza cu zahar sau se glazureaza cu o glazura delicioasa facuta din ciocolata alba topita la bain marie impreuna cu caramele cu fructe si putin unt si lapte.Glazura se aseaza ca o plapumica si se puncteaza cu creioane de zahar colorat de la Dr Otker.

 

RETETA IN IMAGINI

Beetroot muffins-0
Beetroot muffins-1
Beetroot muffins-2
Beetroot muffins-3
Beetroot muffins-4
Beetroot muffins-5
Beetroot muffins-6
Beetroot muffins-7
Beetroot muffins-8
Beetroot muffins-9
Beetroot muffins-10
Beetroot muffins-11
Beetroot muffins-12
Beetroot muffins-13

COMENTARII (21)

Oana 1

14.03.2011, 23:28

Ce reteta suuuper O idee fantastica! Arata minunat

epurasha2bb 1

15.03.2011, 10:25

multumesc fetelor!
aziz nu se simte deloc, pe cuvantul meu, sfecla coapta amestecata cu zahar si putin lapte cu vanilie o poti manca si asa goala, e super gustoasa!in prajitura ce sa zic e si mai buna, ca ramane doar culoarea frumoasa !

adry88 1

03.06.2011, 11:28

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04