Beigli cu nuca

de Rocsi in Dulciuri, 21 Sep 2013 | 2963 vizualizari

 

De cand s-a racit afara am un chef nebun sa fac dulciuri cu aluat dospit si sa stau doar prin jurul cuptorului. Pentru acest week-end am ales beigli cu nuca pentru ca de mult timp ii aveam pe lista de asteptare. Au iesit atat de buni si aromati!

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 230 gr unt
  • 3 linguri zahar
  • 1 ou
  • 1 galbenus
  • 130-150 ml lapte
  • 530 gr faina
  • 25 gr drojdie
  • 1 praf de sare
  • 2 lingurite zahar vanilat

Umplutura de nuca:

  • 500 gr nuca macinata
  • 100-150 ml lapte
  • 6-7 linguri zahar
  • 1 lingurita zahar vanilat
  • 2 lingurite esenta de rom
  • coaja rasa da lamaie
  • 1 galbenus pentru uns
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Beigli cu nuca:

Aluatul:
Punem laptele intr-un ibric si il tinem pe foc pana devine caldut.
Drojdia o dizolvam impreuna cu zaharul.
Punem faina intr-un bol impreuna cu untul si le amestecam.
Adaugam oul si galbenusul, apoi drojdia dizolvata, zaharul vanilat si sarea.

Laptele il punem treptat pana aluatul devine omogen si framantam bine sa fie incorporate toate ingredientele.
Acoperim bolul cu un prosop curat si lasam aluatul la dospit cam 1 ora dar intr-un loc mai cald.
Umplutura de nuca:
Infierbantam laptele.
Amestecam nuca cu zaharul, coaja rasa de lamaie, zaharul vanilat, esenta de rom.
Punem lapte treptat pana obtinem o crema de nuca.

Dupa ce a dospit aluatul, il rasturnam pe masa de lucru si il impartim in trei.
Intindem fiecare bucata intr-o foaie subtire si dreptunghiulara.
Impartim umplutura tot in trei, punem pe fiecare foaie si o intindem cu o lingura.

Lateralele le indoim putin spre interior pentru a nu iesi umplutura, apoi rulam fiecare foaie in parte.
Ungem o tava mare de aragaz cu margarina, o tapetam cu hartie de copt si asezam rulourile obtinute.
Aprindem cuptorul, reglam o temperatura potrivita si ii mai lasam 15 minute sa dospeasca.
Batem galbenusul si ungem beigli cu ajutorul unui penson.
Ii introducem in cuptorul incins si ii lasam pana se rumenesc frumos.

Ii scoatem cand sunt gata si ii lasam sa se racoreaca.
Vii recomand cu drag pentru ca sunt deliciosi.
Sursa de inspiratie

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Beigli cu nuca 262312
retete culinare - Beigli cu nuca 262313
retete culinare - Beigli cu nuca 262314
retete culinare - Beigli cu nuca 262315
retete culinare - Beigli cu nuca 262316
retete culinare - Beigli cu nuca 262317
retete culinare - Beigli cu nuca 262318
retete culinare - Beigli cu nuca 262319
retete culinare - Beigli cu nuca 262320

COMENTARII (52)

Rocsi 1

22.09.2013, 23:04

Timea daca iti place hai sa te si servesc

Rocsi 1

22.09.2013, 23:04

Corinuta multumesc

Rocsi 1

22.09.2013, 23:05

Multumesc Mamaie

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S