Bere de ghimbir

de elucubratiiculinare in Bauturi, 27 Sep 2012 | 2190 vizualizari

 

O bere foarte ușor de făcut acasă și slab alcoolizată.
După îndelungi încercări, am decis că această varianta este preferata mea, aromatizată cu lămâie.

 

INGREDIENTE

  • 2 litri apă plată,
  • 100 g zahăr,
  • 50 g ghimbir,
  • 1/2 lămâie,
  • 4 g drojdie proaspătă.
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bere de ghimbir:

Într-un recipient (de preferat de sticlă) se toarnă apa. Adăugăm zahărul, drojdia și sucul de la 1/2 lămâie. Ghimbirul se dă pe răzătoarea mică (dacă preferați să folosiți și coaja (eu o folosesc întotdeauna), atunci trebuie spălat bine înainte ghimbirul). Coaja de lămâie fie se toacă foarte mărunt, fie se macină bine împreună cu ghimbirul într-un blender. În cazul în care folosim blender-ul, trebuie să adăugăm și 1 litru de apă (din cele 2). Se va agita bine sticla pentru a se amesteca bine ingredientele. Se va lăsa la fermentat pentru 24-36 ore, în funcție de temperatura mediului în care se ține sticla.
Se trece printr-un strecurătoare fină, sau se poate folosi chiar un tifon și se ține la frigider până la consumare. Se consumă rece.
PS: Se mai poate aromatiza cu mentă :) Eu întotdeauna fac cantitate dublă, atât de repede se consumă :))

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Bere de ghimbir 179662
retete culinare - Bere de ghimbir 179663

COMENTARII (13)

adry88 1

28.09.2012, 15:21

buna

Rux 1

28.09.2012, 21:31

Deliciu curat!

elucubratiiculinare 1

04.10.2012, 23:20

RuxyRux , ai dreptate

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21