Best Ever Chocolate Cake

de Poliana in Torturi, 17 Noi 2012 | 13389 vizualizari

 

Acest tort este extrem de ciocolatos, e visul oricarui pasionat de ciocolata...al meu a fost, l-am implinit, acum astept sa vina altul ;) Daca e 'Best Ever' nu stiu...stiu doar ca e cel mai bun de pana acum. Si daa, va dau si voua reteta, poate va determina ispita sa-l incercati :P

 

INGREDIENTE

Ingrediente tort

  • 135 gr faina
  • 40 gr cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita cafea instant
  • 175 gr unt
  • 160 gr zahar brun
  • 3 oua
  • 100 gr ciocolata topita
  • 3 linguri lapte
  • 1 lingurita zahar vanilat
  • 100 gr merisoare + o lingura faina

Crema + decor

  • 300 gr ciocolata neagra
  • 300 ml smantana pt frisca
  • 100 ml smantana de gatit
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Best Ever Chocolate Cake:

Pregatim ingredientele cu doua ore inainte de a ne apuca de treaba, acest lucru va face ca ingredientele sa aiba o temperatura asemanatoare in momentul folosirii.  Ciocolata o topim la bian marie impreuna cu o lingura de lapte, si o lasam deoparte. Untul il mixam cu zaharul pana devine ca o crema, adaugam ouale pe rand si mixam bine dupa fiecare adaugare (aproximativ 1 minut pentru fiecare ou). Adaugam si ciocolata topita si mixam pana la omogenizare.
Separat cernem faina cu cacaoa, sarea, praful de copt si bicarbonatul. Adaugam si lingura de cafea instant (la cere se poate renunta daca nu va place) si amestecam toate ingredientele uscate cu un tel. Merisoare le spalam, le lasam la strecurat apoi le amestecam cu o lingura de faina.   Incorporam treptat ingredientele uscate in compozitia lichida mixand la viteza cea mai mica. Adaugam si cele 2 linguri de lapte ramase. Compozitia trebuie sa fie ca a unei smantani groase, daca vi se pare ca este prea subtire nu mai adaugati lapte, daca din contra e prea groasa puteti sa adaugati una-doua linguri de lapte in plus mixand usor dupa fiecare lingura. La sfarsit incorporam usor merisoarele in compozitie. Preincalzim cuptorul la 180 de grade si pregatim 2 tavi identice pentru tort, daca se poate cu diametrul de 15-17cm. Tapetam fundul tavilor cu hartie de copt, si le ungem usor cu unt pe laterale apoi presaram cacao si scuturam ca sa eliminam excesul.
Impartim compozitia in mod egal in cele doua tavi si dam la cuptor pentru 30-35 de minute. Daca nu aveti doua tavi identitce puteti sa coaceti pe rand cele doua blaturi. Sa faceti un singur blat din toata compozitia nu e recomandat pentru ca s-ar putea sa ramana necopt la mijloc.
Dupa 30 de minute facem testul cu scobitoarea, daca iese curata inseamna ca blatul e gata, daca nu...le mai lasam 5 minute. Cand sunt gata, oprim cuptorul si le lasam acolo 5 minute cu usa intredeschisa, dupa care le scoatem si le transferam cu grija pe un gratar. Lasam blaturile deoparte, pana la racirea completa.
Intre timp ne putem apuca de crema...aici nu e prea mult de lucru. Topim pe foc mic frisca, smantana si ciocolata. Cand e fierbinte compozitia amestecam usor pentru omigenizare, apoi o dam deoparte. Lasam crema la rece peste noapte. Daca nu e timp de asa ceva atunci puteti da crema la congelator pentru jumatate de ora, dupa care treceti direct la asamblare. Impartim crema in doua parti, o parte o vom folosi pentru umplere, cealata pentru ornare.Taiem fiecare blat in doua pe orizontala. Asezam un blat pe platou, punem 1/3 din crema pentru umplere, alt blat si 1/3 crema...si tot asa pana cand terminam blaturile. Crema pentru ornare o folosim ca sa imbracam tortul...dupa cum ne place. Eu am facut niste striatii subtiri cu ajutorul unei forme pentru ornat.
Va invit la tort!! Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Best Ever Chocolate Cake" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata (reteta video)