Betisoare de pui cu sunca, sufle de sfecla rosie si sos de rucola

de alldaycooking in Mancaruri cu carne, 1 Apr 2012 | 3636 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Betisoare de pui cu sunca
  • 250 gr file de pui
  • 8 felii speck (80 gr)
  • Sare
  • Piper alb
  • Sufle de sfecla rosie
  • 260 gr sfecla rosie (curata de coaja)
  • 5-6 cuisoare
  • 1 lingura otet balsamic
  • 1 morcov
  • 2 oua
  • 40 gr faina
  • sare
  • Sos de rucola
  • 60 gr rucola
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita otet de vin
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingurita mustar de Dijon
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Betisoare de pui cu sunca, sufle de sfecla rosie si sos de rucola:

File-ul de pui l-am portionat astfel incat am obtinut 4 baghete lungi si subtiri. Am condimentat puiul cu piper alb macinat si putina sare. 2 felii de speck le-am asezat una in continuarea celeilalte (pe lungime). Fiecare dintre baghete am in invelit-o in 2 felii de speck. Am asezat baghetele intr-o tava ceramica unsa cu putin ulei de masline. Am introdus in cuptor la 200 grade Celsius si am lasat pana cand s-au rumenit putin betisoarele de pui.


Sfecla rosie am pus-o la fiert impreuna cu cuisoarele si otetul balsamic. Am lasat sa fiarba aproximativ 25 de minute. Am stors apa, am aruncat cuisoarele si am pasat sfecla pana cand am obtinut un piure fin. La acest piure am adaugat cele 2 oua si am mixat incat 2 minute. Am adaugat putina sare si faina si am amestecat pentru omogenizare. Morcovul l-am curatat de coaja si l-am taiat betisoare subtiri de inaltimea Ramekin-urilor. In 2 Ramekin-uri unse cu putin ulei (intr-unul am pus si hartie de copt), am asezat betisoarele de morcov lasand spatii mici intre ei. Am adaugat piure-ul de sfecla in cele 2 Ramekin-uri si am introdus in cuptor la 180 de grade Celsius. Am lasat sa se coaca aproximativ 20-25 minute.

Pentru sos am pus toate ingredietele intr-un castron inalt si am pasat cu ajutorul blender-ului stick pana cand am obtinut un sos omogen.

Daca ti-a placut reteta noastra "Betisoare de pui cu sunca, sufle de sfecla rosie si sos de rucola" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Bilute din carne de pui tocata