Betivanca

de Constelatialeu in Prajituri, 24 Ian 2013 | 68425 vizualizari

 

E cu visine din visinata,Recomandat s anu gustati prea multe visine decat dupa ce terminati prajitura,ca sa fiti siguri ca va iese.

 

INGREDIENTE

Blat

  • 6 oua
  • 250 g zahar
  • 13 linguri apa fiarta si racita
  • cca 400 g faina
  • 1 plic praf de copt

Crema

  • 1 cana cu visine din visinata
  • 100 g cacao
  • 150 g unt
  • 100 g nuci pisate
  • 1 borcan (400) gem caise sau piersici
  • 300 ml lapte

Decor

  • ciocolata duo Dr.oetker
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Betivanca:

Blatul:

Se bat ouale cu zaharul,apoi se adauga ,alternand,apa si faina amestecata cu praful de copt.Se toarna compozitia intr-o tava unsa si tapetata(20/30) si se da la cuptor cca 25 min.Se lasa la rece si se taie in doua.

Crema:

O foaie de la blat se inmoaie in lapte apoi se amesteca cu untul moale,nuca si cacaoa.Visinele scurse si fara samburi se amesteca in crema

Asamblare:

Peste foaia ramasa se intinde gemul apoi crema de mai sus

Glazura conform instructiunilor de pe plic.

Se glazureaza dupa ce a fost portionata.

 

COMENTARII (38)

Giana 1

04.06.2014, 10:31

Ca sa nu ma imbat voi incerca cu visne din compot

andreea21 1

04.06.2014, 12:52

imi spuneti si mie cum fac in ultima parte a retetei cea cu felia de blat laptele si untul?

Constelatialeu 1

04.06.2014, 14:12

Andreea21,e simplu ,una dintre foi o pastrezi intreaga,cealalta o faramitezi si o inmoi in lapte si amesteci sa se formeze ca o pasta,apoi o amesteci cu untul care este moale,nuca si cacaoa si la final visinile.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L