Betivul Izodor

de anca_rm in Dulciuri, 10 Noi 2014 | 35685 vizualizari

 

O prajitura betiva rau de tot , gustul de rom si usor de alcool este cel care predomina in aceasta prajitura , dar este gustoasa si relative usor de facut .

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 150 gr zahar (5 linguri)
  • 150 gr unt nesarat
  • 4 oua
  • 130 gr faina (6-7 linguri)
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 lingura cacao
  • Umplutura :
  • 250 gr nuci (12 linguri)
  • 100 gr zahar pudra (3 linguri)
  • 100 ml rom
  • 75-100 ml apa
  • Crema:
  • 3 galbensuri
  • 200 gr zahar (6 -7linguri)
  • 250 ml lapte
  • 1 lingura faina sau amidon
  • extract de vanilie sau esenta rom
  • Glazura:
  • 150 gr ciocolata neagra
  • 2 linguri lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Betivul Izodor:

Umplutura

Nucile macinate le amestecam cu zaharul,romul si cu apa , amestecam si acoperim castronul cu o folie alimentara . Lasam sa traga nuca toate lichidele .

Blat

Untul la temperatura camerei il frecam cu zaharul pana cand devine ca si o spuma si nu se mai simt granulele de zahar ( se poate folosi zahar pudra) adaugam ouale amestecand dupa fiecare si apoi treptat punem faina , cacaoa si praful de copt .

Compozitia astfel obtinuta o turnam intr-o tava tapetata cu faina (20x30cm) si o dam la cuptorul incins la 180 grade pana trece testul cu scobitoarea , aproximativ 20-25 minute.

Crema

Intr-un vas amestecam galbenusurile cu zaharul si aromele , punem si faina si laptele si amestecam cu un tel in forma de para sa nu se faca gogoloase. Punem vasul pe foc mic si amestecam pana se ingroasa si se face ca si o budinca . Acoperim cu folie si lasam la racit .

 Asamblare

Blatul copt si racit il asezam intr-o tava , punem peste nuca amestecata cu alcoolul si apa si nivelam . Turnam si crema rece si nivelam din nou si dam tava la frigider pentru 1-2 ore sa se raceasca bine .

Glazura :

Ciocolata o rupem bucati si o topim impreuna cu laptele .

Scoatem tava din frigider si turnam glazura peste prajitura . Nivelam si dam din nou la frigider sa se intareasca putin dupa care putem sa portionam si sa servim.

 

RETETA IN IMAGINI

Betivul Izodor-0
Betivul Izodor-1
Betivul Izodor-2
Betivul Izodor-3
Betivul Izodor-4

COMENTARII (22)

Rocsi

Rocsi 1

10.11.2014, 20:37

Delicioasa si foarte buna!

iri_iri

iri_iri 1

10.11.2014, 22:18

mirela0911

mirela0911 1

11.11.2014, 12:01

Foarte buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!