Bezea cu alune si zmeura

de Poliana in Prajituri, 8 Ian 2013 | 2348 vizualizari

 

Va plac bezelele? Mie da, de cand am inceput sa le fac :D Asta e prima reteta cu bezea a mea, si m-a cucerit...asa ca am mai facut :)

 

INGREDIENTE

  • Bezele/Meringues
  • 3 albusuri mari de ou
  • 160 gr zahar
  • 1 praf de sare
  • 80 gr alune de padure
  • Umplutura/Filling
  • 200 ml smantana pt frisca
  • 100 ml smatana grasa de gatit
  • 2 lingurite zahar pudra
  • fulgi de ciocolata
  • zmeura
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bezea cu alune si zmeura:

Alunele de padure le aruncam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 10 minute. Dupa ce s-au racorit putin le frecam bine astfel incat sa eliminam toata coaja. Macinam alunele la robot (sau la masina de macinat nuca).

Albusurile la temperatura camerei se bat spuma tare impreuna cu un praf de sare. Cand obtinem o spuma ferma incepem sa adaugam zaharul cate o lingura pe rand si mixam bine dupa fiecare adaugare. La final vom obtine o bezea de toata frumusetea, lucioasa si consistenta.  Incorporam usor si alunele macinate, cu miscari de jos in sus.

Tapetam o tava mare cu hartie de copt. Pregatim un pos cu varf de stea. Umplem posul cu bezea cu grija sa nu ne manjim peste tot - un pont pentru umplerea posului este sa-l tinem cu varful intr-un pahar, iar punga sa fie desfacuta peste marginile paharului. 

Formam cosulete in tava de cca 6-7cm diametru pornind de la mijloc, apoi baza iar marginile le inaltam usor ca sa le dam forma dorita ( de cosulet ).  Coacem bezelele in cuptorul preincalzit ( 180 grade sau 160 la ventilatie ) timp de 40-45 de minute pana cand sunt tari si sfaramicioase. Dupa ce oprim focul le mai lasam in cuptor timp de o ora, cu usa intredeschisa. 

Pentru umplutura mixam bine smantana pentru frisca cu smantana timp de un minut pana incep sa capete consistenta. Adauga, zaharul pudra si mixam pana se intareste bine. Eu nu am pus mult zahar la frisca, deoarece am considerat ca este suficient de mult la bezea...dar, daca va place mai dulce puteti sa mai adaugati dupa bunul plac :)

Umplem fiecare cosulet cu frisca, iar deasupra presaram zmeura (eu am avut congelata) si fulgi de ciocolata. A fost o nebunie!! Sunt extrem de incantata ca am spart gheata la bezea...si mai mult decat atat, sunt bucuroasa ca am ales combinatia aceasta extrem de delicioasa. Va invit sa o incercati, sigur nu o sa va para rau :)

Enjoy!!

 

RETETA IN IMAGINI

Bezea cu alune si zmeura-0
Bezea cu alune si zmeura-1
Bezea cu alune si zmeura-2
Bezea cu alune si zmeura-3

COMENTARII (48)

alba_zori 1

09.01.2013, 13:28

frumoase foc si delicioase,eu stiu bine ca ai o manuta buna la prajituri..te pup

Dya Daniela Andrei 1

08.06.2013, 16:13

Delicios arata!

Krystyan Trendy 1

02.12.2013, 07:19

ce bunatate !

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04