Bezele cu nuci

de bucatarimcudiana in Prajituri, 18 Mar 2011 | 14940 vizualizari

 

pentru ca de la prajitura cu branza de vaci mi-au ramas albusurile am facut cateva bezelute
este o reteta foarte simpla, cu putine ingrediente

 

INGREDIENTE

  • 3 albusuri
  • 150 gr zahar tos
  • 1 plic zahar vanilat
  • un strop de sare
  • cateva picaturi de zeama de lamaie [3-4 ]   
  • 50 gr nuca prajita
  • 2 picaturi colorant alimentar
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bezele cu nuci:

albusurile  si sarea se bat cu mixerul  pana devine spuma , dupa care se adauga zaharul, treptat, zeama de lamaie si zaharul vanilat

dupa ce s-a topit zaharul, se adauga nuca macinata si se amesteca usor cu o lingura 

bezelele se formeaza cu lingurita sau cu posul cu sprit si se pun pe o tava tapetata cu hartie de copt

eu am facut jumatate albe, iar cealalta jumatate am colorat in roz folosind colorant alimentar rosu 

bezelele se introduc la cuptorul preincalzit la temperatura cea mai scazuta,

daca focul este prea mare se deschide usa cuptorului

  uscarea bezelelor va dura cam o ora jumate  sau poate chiar 2 ore
 

TIPS-URI

1

bezelele nu se coc ci doar se usuca

2

daca focul este mare  bezelele  vor capata o culoare maronie si vor avea un gust neplacut

Daca ti-a placut reteta noastra "Bezele cu nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

bucatarimcudiana 1

24.03.2011, 11:11

tare bune sunt cris eu le fac destul de des

adry88 1

03.06.2011, 10:49

sunt foarte foarte bune

anomisana 1

06.08.2012, 10:46

Diana, acum am vazut reteta asta iar data viitoare cand mai incerc sa le fac sper sa-mi iasa si mie. Pana acum nu am reusit decat sa le ard.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cozonac cu nuca