Bezele pufoase

de Pushaa in Dulciuri, 17 Feb 2014 | 6837 vizualizari

 

Bezele pufoase si semi-crocante pentru o seara linistita alaturi de cei dragi.

 

INGREDIENTE

  • 10 albusuri
  • 20 linguri zahar pudra
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 2 linguri amidon
  • 1 varf de cutit sare
Portii: 130
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bezele pufoase:

Incigem cuptorul la temperatura mica spre medie.

Pregatim un vas adanc din sticla sau metal, nu din plastic. Albusurile se bat spuma tare. Incorporam treptat zaharul pudra. zaharul vanilat si sarea. Apoi adaugam zeama de lamaie si amidonul. Batem bine pana obtinem o spuma groasa.

Tapetam o tava cu hartie de copt. Punem cate o lingurita de spuma la distanta de 5 centimetri una de cealalta, s-au putem folosi spritul pentru modele.

Introducem tava in cuptor pentru 20-25 min pana bezelele se rumenesc usor.

Restul de spuma il pastram la rece . Repetam aceeasi operatiune si cu celelalte.

Desprindem bezelele cu grija de hartie dupa ce s-au racit.

Se pastreaza foarte bine daca sunt tinute in cutii de plastic inchise ermetic, nu se vor inmuia.

Se consuma reci.

 

TIPS-URI

1

Zaharul se poate adauga de la inceput, insa in acest caz, timpul necesar pentru a bate albusurile se dubleaza.

2

Albusurile si zaharul se bat fara pauze.

3

Pentru a verifica daca spuma e destul de consistenta, luati o lingura din compozitie si intoarceti-o cu capul in jos. Daca nu cade inseamna ca e suficient de batuta.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Bezele pufoase 298868
retete culinare - Bezele pufoase 298869
retete culinare - Bezele pufoase 298870
retete culinare - Bezele pufoase 298873
retete culinare - Bezele pufoase 298875
retete culinare - Bezele pufoase 298877
retete culinare - Bezele pufoase 298878
retete culinare - Bezele pufoase 298882

COMENTARII (30)

claudiaO 1

19.02.2014, 16:25

ce frumoase sunt

Adele 1

14.06.2014, 19:03

Pushaa 1

14.06.2014, 20:42

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D