Bilute cu nuca de cocos

de Alexandra Elena in Dulciuri, 23 Sep 2012 | 4979 vizualizari

 

Un "altfel" de rafaello, dar la fel de delicioase...dispar intr.o clipita de pe farfurie, nu e de mirare.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet nuca de cocos
  • 200 g zahar pudra
  • 200 g margarina/ unt
  • biscuiti macinati(~ 1/4 kg)
  • o foaie de napolitana
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • esenta: vanilie, migdale, rom
  • 2 linguri cacao
  • migdale, alune, stafide
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bilute cu nuca de cocos:

Se macina biscuitii si foaia de napolitana, se amesteca cu o jumatate de pachet de nuca de cocos si restul ingredientelor uscate si se adauga untul, tinut la temperatura camerei(eu l-am incalzit putin in cuptorul cu microunde). Se amesteca ingredientele si se imparte compozitia in 2 parti.

Pentru compozitia "alba": adaugam esenta de vanilie si esenta de migdale si incepem sa facem bilute ,in mijlocul lor punem alune/stafide/migdale. Dupa ce le dam forma rotunda le dam prin nuca de cocos.

Pentru compozitia "negra": adaugam celorlalte ingrediente, 2 linguri de cacao si esenta de rom, facem bilute in mijlocul carora putem pune stafide, si le tavalim prin nuca de cocos.

Le pun in frigider.

 

TIPS-URI

1

Eu nu am cantarit cantitatea de nuca de cocos si biscuiti, le pun mereu la ochi.

2

Daca iese prea tare compozitia se poate adauga putin lapte, sau se poate pune mai mult unt, in functie de ce cantitate de biscuiti folositi.

3

Stafidele le-am hidratat in apa cu esenta de rom.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Bilute cu nuca de cocos 178922
retete culinare - Bilute cu nuca de cocos 178926
retete culinare - Bilute cu nuca de cocos 178927
retete culinare - Bilute cu nuca de cocos 241110

COMENTARII (11)

gaby_gabytza 1

23.09.2012, 22:34

elucubratiiculinare 1

28.09.2012, 15:39

eduard, daca fac eu vrei? Reteta trebuie incercata

Alexandra Elena 1

28.09.2012, 16:36

multumesc de aprecieri!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pogacele cu cascaval

de Rocsi 9

Pogacele cu...

ieri la 22:28

Fursecuri umplute cu nuca de cocos

de nadea68 5

Fursecuri umplute...

ieri la 21:55

Ciuperci umplute cu praz si mozzarella

de GeorgiG 4

Ciuperci umplute...

ieri la 20:59