Bilute cu nuca si lavanda

de Angelica in Dulciuri, 23 Dec 2014 | 790 vizualizari

 

Un desert potrivit pentru Craciun!

 

INGREDIENTE

  • -250 gr. biscuiti simpli
  • -200 gr. ciocolata neagra cu continut mare de cacaua
  • -150 gr. zahar
  • -100 gr. Rama mit Butter, la temeratura camerei
  • -2 linguri de cacao
  • -3 oua
  • -2 linguri rom esenta de rom
  • -1/2 lingurita esenta de lavanda
  • -100 gr. nuca
  • -100 gr. stafide
  • -1/2 lingurita flori de lavanda
  • -cocos pentru tavalit bilutele
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bilute cu nuca si lavanda:

1.Punem la prajit nucile intr-o tigaie fara grasime.

2.Cand sunt placut prajite, le rasturnam pe un tocator si le tocam grosier cu un cutit.Le punem deoparte.

3.Biscuitii ii punem intr-un robot de bucatarie si ii maruntim, dar nu foarte fin.

4.Punem ciocolata la topit pe baie de abur si o lasam pana cand este fluida.O luam deoparte si lasam sa se raceasca.

5.Punem pe baie de abur ouale si le batem cu un tel impreuna zaharul timp de 5-8 minute.

6.Rama mit butter o punem intr-un castron si o amestecam cu cacaua pana la omogenizarea completa.

7.Adaugam la amestecul de Rama ciocolata, amestecul de oua, nuca, florile de lavanda si stafidele imbibate in esenta de rom si omogenizam totul foarte bine.

8.Turnam amestecul peste biscuiti si framantam foarte bine pana totul este bine incorporat.

9.Rupem din compozitia rezultata bucatele mai mici si le dam forma rotunda.

10.Le tavalim prin nuca de cocos, dupa care le dam la rece pana in momentul servirii.

S-aveti pofta mare!!!

 

 

RETETA IN IMAGINI

Bilute cu nuca si lavanda-0
Bilute cu nuca si lavanda-1

COMENTARII (7)

Ina

Ina 1

23.12.2014, 22:50

Bravo, mă, urato! )

Panacris

Panacris 1

28.12.2014, 12:50

Angelica

Angelica 1

29.12.2014, 10:05

Fete mersi frumos!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!