Bilute cu nuca si lavanda

de Angelica in Dulciuri, 23 Dec 2014 | 4310 vizualizari

 

Un desert potrivit pentru Craciun!

 

INGREDIENTE

  • -250 gr. biscuiti simpli
  • -200 gr. ciocolata neagra cu continut mare de cacaua
  • -150 gr. zahar
  • -100 gr. Rama mit Butter, la temeratura camerei
  • -2 linguri de cacao
  • -3 oua
  • -2 linguri rom esenta de rom
  • -1/2 lingurita esenta de lavanda
  • -100 gr. nuca
  • -100 gr. stafide
  • -1/2 lingurita flori de lavanda
  • -cocos pentru tavalit bilutele
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bilute cu nuca si lavanda:

1.Punem la prajit nucile intr-o tigaie fara grasime.

2.Cand sunt placut prajite, le rasturnam pe un tocator si le tocam grosier cu un cutit.Le punem deoparte.

3.Biscuitii ii punem intr-un robot de bucatarie si ii maruntim, dar nu foarte fin.

4.Punem ciocolata la topit pe baie de abur si o lasam pana cand este fluida.O luam deoparte si lasam sa se raceasca.

5.Punem pe baie de abur ouale si le batem cu un tel impreuna zaharul timp de 5-8 minute.

6.Rama mit butter o punem intr-un castron si o amestecam cu cacaua pana la omogenizarea completa.

7.Adaugam la amestecul de Rama ciocolata, amestecul de oua, nuca, florile de lavanda si stafidele imbibate in esenta de rom si omogenizam totul foarte bine.

8.Turnam amestecul peste biscuiti si framantam foarte bine pana totul este bine incorporat.

9.Rupem din compozitia rezultata bucatele mai mici si le dam forma rotunda.

10.Le tavalim prin nuca de cocos, dupa care le dam la rece pana in momentul servirii.

S-aveti pofta mare!!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Bilute cu nuca si lavanda" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Bomboane cu nuca de cocos si glazura de ciocolata