Desert bilute de biscuiti cu visine si cocos

de babi5 in Prajituri, 13 Iun 2013 | 43580 vizualizari

 

Pentru ca azi este Inaltarea si-n aceasta zi Sfinta acum trei ani s-a inaltat la cer si sufletul jumatatii mele am incercat in amintirea lui sa fac ceva care i-a placut lui tare mult si aceste bilute au fost preferatele lui. Bineinteles ca au fost si altele,  dar nu am avut starea necesara. Au iesit tare bune chiar daca le-am facut printre lacrimi... nu ma luati in seama imi trece ...

 

INGREDIENTE

  • 700 gr biscuiti simpli
  • 1 borcan de visine fara samburi
  • 200 gr zahar
  • 1 pachet unt
  • 200 gr ciocolata menaj
  • 1 lingura cacao
  • 2 zahar vaniliat
  • 1 pachet nuca cocos (200 gr )
Portii: 25
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert bilute de biscuiti cu visine si cocos:

Biscuitii se dau prin robot sau se faramiteaza cu facaletul, apoi se freaca bine cu untul topit, lingura de cacao, ciocolata de menaj topita si visinele fara samburi.  Zaharul se caramelizeaza si se stinge cu 200 ml apa, lasam sa se topeasca bine si apoi lasam sa se raceasca atat cat sa-l putem amesteca cu biscuitii si restul ingredientelor. Amestecam bine totul, compozitia trebuie sa fie nici prea tare, nici prea moale, sa fie asa incat sa putem modela bilute, pe care apoi le tavalim prin cocos.

TIPS-URI

1

Se lasa citeva ore la rece.

2

Putem adauga in ele si nuca sau stafide.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert bilute de biscuiti cu visine si cocos" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Lamingtons( Tavalita)