Bilute de biscuiti si cacao cu visine

de Dya Daniela Andrei in Prajituri, 19 Mai 2011 | 36230 vizualizari

 

Pentru ca imi este dor de copilarie, de anii scolii unde le pregateam impreuna cu celelalte colege si pentru ca au trecut ani de atunci....

In unele zone se numesc "betivane"

 

INGREDIENTE

  • 1/2 kg biscuiti
  • 1 pachet de margarina
  • o cana de zahar
  • o cana de lapte
  • 2-3 linguri de visinata
  • visinile din visinata
  • optional miez de nuca
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bilute de biscuiti si cacao cu visine:

Caramelizam zaharul, iar cand devine lichid adaugam margarina si lasam sa se topeasca in totalitate (inclusiv zaharul, care la contactul cu margarina se va intari pe alocuri). Adaugam apoi laptele, visinata si cacaoa si omogenizam compozitia.

Sfaramam biscuitii (eu am folosit robotul) peste care punem compozitia de zahar caramelizat si omogenizam. Daca este faramicioasa si nu se leaga va trebui sa se mai adauge putina margarina. Formam apoi bilute in mijlocul carora punem cate o visina (daca nu sunt pastrate in alcool, gustul nu va fi acelasi). Se pastreaza cateva ore la rece!

Daca ti-a placut reteta noastra "Bilute de biscuiti si cacao cu visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

Dya Daniela Andrei 1

19.05.2011, 21:43

Bunica, bune bune!

lilik 1

20.05.2011, 13:11

ce-mi plac eu le stiam de"bombe" dar sub orice denumire sunt tare buuune

Dya Daniela Andrei 1

20.05.2011, 14:43

Asa este Lilik!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu frisca si cirese