Biluțe din brânză cu nuci pecan și chives

de Satisfyyourcravings in Aperitive / Garnituri, 29 Dec 2013 | 1045 vizualizari

 

Pot face parte din platoul cu aperitive pentru sărbatori.

 

INGREDIENTE

  • 1 litru iaurt grecesc
  • 1 lingurița sare
  • 100 grame nuci pecan
  • 1 legatură chives proaspat, tocat
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biluțe din brânză cu nuci pecan și chives:

Iaurtul se amestecă cu sarea și se toarnă într-o sită acoperită cu tifon. Se așează sita deasupra unui bol și se strânge bine tifonul în jurul iaurtului. Se acoperă cu folie alimentară și se lasă la frigider 2 zile sau până nu mai curge apa din iaurt. 

Nucile se prăjesc câteva minute la foc mediu spre mare în puțin ulei și se lasă la racit. Se macină nu foarte mărunt.

Se amestecă brânza rezultată din iaurt cu nucile pecan, se formeaza bilute de mărimea dorită care se tăvălesc prin chives tocat. Se păstrează la frigider pănă la momentul servirii.

 

TIPS-URI

1

Se pot consuma cu pâine prăjită

COMENTARII (12)

Bya Ralu 1

29.12.2013, 22:29

super

laura_n 1

30.12.2013, 16:52

de senzatie!

Satisfyyourcravings 1

06.04.2014, 09:11

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04