Birthday cake

de ionix in Torturi, 15 Ian 2010 | 2410 vizualizari

 

m-a chinuit talentul rau de tot cand a fost vorba de ornat... hahaha :) tortul l-am facut pt cel mai bun sot din lume, sotul meu...

 

INGREDIENTE

Pentru blat:
  • 13 albusuri
  • 8 galbenusuri
  • circa 350 g faina
  • 200 g zahar pudra
  • un praf de sare
  • 2 linguri cu cacao
Pentru crema:
  • 5 galbenusuri
  • 3 linguri cu faina
  • 250 ml lapte
  • vanilie
  • 150 zahar pudra
  • 200 g unt
  • 1 plic Creme Ole de vanilie (cu 300 ml lapte pt prepararea ei)
  • 4 linguri sirop de fructe de padure
Pentru ornat: 
  • frisca naturala
  • ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Birthday cake:


Prepararea cremei:


Galbenusurile se freaca cu faina si vanilia. Apoi se adauga treptat laptele rece si se mixeaza bine.


Compozitia se pune pe foc mic si se amesteca bine pana cand se leaga foarte bine crema.


Se da la racit iar intre timp se freaca untul cu zaharul pudra si se mixeaza si crema ole de vanilie.


Peste zaharul frecat spuma se adauga treptat creme ole.


Dupa ce s-a racit crema de galbenusuri cu lapte se adauga peste compozitia formata din unt si creme ole.


Crema fiarta se adauga treptat treptat.


Crema rezultatata se imparte in doua parti egale. Una din parti se amesteca cu siropul de fructe de padure.


Dupa ce am incorporat bine dam la racit.




Prepararea blatului:


Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare.


Se Freaca galbenusurile cu zaharul pudra si cacaoa pana se topeste zaharul iar apoi se toarna treptat peste albusurile spuma.


Se adauga faina treptat, pentru a nu face cocoloase, amestecand de jos in sus.


Aluatul rezultatul trebuie sa fie cam de consistenta aluatului de chec.


Se imparte aluatul in 3 parti egale.


Pe o tava normala de cuptor se pune hartie de copt peste care se toarna aluatul, rand pe rand, si coacem 3 foi.


Se lasa la cuptor circa 5 min la foc mediu apoi inca 5-10 min la foc mic. Se testeaza cu o scobitoare, sa nu ramana lipicioasa dupa ce o bagati in aluat.


Foile de blat de scot fierbinti de pe hartia de copt si se lasa la racit.



Dupa ce foile s-au racit le insiropam cu un pic de lapte.


Pe prima foaie punem crema de vanilie, apoi foaie, apoi crema de fructe de padure, foaie si deasupra frisca.


Se da la rece cel putin 12 ore.



Pofta buna!


 

TIPS-URI

1

am mai multe albusuri la blat pt ca mi-au ramas de la crema si le-am adaugat pt a nu mai pune praf de copt :)

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Birthday cake 13783
retete culinare - Birthday cake 13784
retete culinare - Birthday cake 13785
retete culinare - Birthday cake 13786
retete culinare - Birthday cake 13787
retete culinare - Birthday cake 13788
retete culinare - Birthday cake 13789
retete culinare - Birthday cake 13790
retete culinare - Birthday cake 13791
retete culinare - Birthday cake 13792
retete culinare - Birthday cake 13793
retete culinare - Birthday cake 13794
retete culinare - Birthday cake 13795
retete culinare - Birthday cake 13796
retete culinare - Birthday cake 13797
retete culinare - Birthday cake 13798
retete culinare - Birthday cake 13799
retete culinare - Birthday cake 14075

COMENTARII (15)

Bucataras 1

16.01.2010, 10:46

mi-a placut faza cu "m-a cam chinuit talentul cind a fost vorba de ornat"

ionix 1

16.01.2010, 12:07

@Rivka... mai am doar o feliuta... am facut un tort prea mare
@Bucataras... loool... nu ma pricep deloc la faza cu ornatul... n-am rabdare

ela 1

16.01.2010, 12:20

unde este dobosul meu,eu degeaba m-am chinuit sa-l fac,sa nu-l vada nimeni?suntpedepsita bucataras?

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Foi de miere de albine
  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

  • 28

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu banane

de Rux 9

Chec cu banane

ieri la 23:40

Bucățele de carne de porc cu sos de muștar și tăiței de orez

Bucățele de...

ieri la 18:42

Placinta cu cartofi si sunculita taraneasca

Placinta cu...

ieri la 10:20