Biryani cu pui

de Sidy in Pui, 5 Noi 2010 | 10800 vizualizari

 

Reteta o am de la o buna prietena de a mea, romancuta ce munceste in Sudan....
Multumesc mult Gabi !

 

INGREDIENTE

  • 75 ml ulei se masline
  • 1 ceapa mica
  • 1 frunza dafin
  • 1 varf cutit scortisoara
  • 8 boabe cardamom
  • 6 cuisoare
  • 1 catel usturoi
  • 500 g carne macra de pui
  • cate 1 lingurita de:
  • - ghimbir
  • - cardamom
  • - turmenic
  • - marar
  • - coriandru
  • - usturoi
  • - sare
  • - boia iutetoate pisate, pudra
  • 150 ml iaurt
  • 400 ml apa( supa de legume sau de pui)
  • Pentru orez :
  • 500 g orez ( basmati este mai bun)
  • 600 ml apa
  • 2 lingurite sare
  • 1 frunza dafin
  • 6 boabe cardamom
  • 1 varf cutit scortisoara
  • 1lingurita cumin negru
  • Pentru ornat:
  • 1 ceapa
  • coriandru verde( patrunjel)
  • 1 varf cutit sofran sau turmenic
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 1 ardei iute
  • 1/2 gogosar ( ardei rosu)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biryani cu pui:

Ceapa curatata si taiata solzisori si usturoiul presat se calesc in putin ulei pina se inabusa bine.Se adauga foaia de dafin, scortisoara, cardamomul si cuisoarele si se prajesc 1 minut.
Se adauga condimentele pisate(pudra) peste ceapa apoi adaugam iaurtul si carnea taiata cubulete si ameastecam bine.
Adaugam apa sau supa si lasam sa fiarba bine la foc mic cam 50 minute pina se ingroasa sosul.

Intre timp preparam orezul.
Orezul spalat bine in mai multe ape il punem intr-o cratita cu cele 5 condimente mai sus enumerate.
Acoperim cu apa de trei degete peste orez si lasam sa fiarba la foc mic , acoperit.

Pentru ornat curatam ceapa , o taiem solzisori si o calim in ulei.
Ardeiul iute il taiem feliute .
Intr-um vas termorezistent uns cu putin unt punem 1/2 din orez , carnea impreuna cu jumatate din sos , iar orez si ce a ramas din sos punem deasupra.
Peste orezul de sus punem ardeiul iute taiat, partunjelul verde, ceapa prajita si sofranul sau turmenicul muiat in putina apa si gogosarul.
Turnam zeama de lamaie si dam la cuptorul dinainte incalzit pentru 30-40 de minute.
Pregatiti-l cu incredere ca este minunat !!!
Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Biryani cu pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Corinuta 1

05.11.2010, 14:44

dau toate furculitele ptr mancarica ta!

nico15 1

05.11.2010, 21:24

Foarteeeeeeeeeee bun, vin si eu la tine la masa????
Poop

epurasha2bb 1

07.11.2010, 14:42

MMM, CE DELICOS! si picant! 5f!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Papricas de pui cu galuste