Biscotti cu alune de padure

de Anamaria7 in Prajituri, 14 Ian 2012 | 1341 vizualizari

 

O reteta pentru amatorii de dulciuri crocante :) sursa: Laura A

 

INGREDIENTE

  • 400 gr faina
  • 225 gr zahar
  • 200 gr alune
  • 35 gr ulei
  • 1 lg amoniac
  • 1 lg lapte caldut
  • 3 oua
  • coaja rasa de la o portocala
  • 2 pliculete de zahar vanilinat
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscotti cu alune de padure:

Prajim alunele in cuptor la 160-170C, apoi incingem cuptorul la 180C.

Mixam bine ouale cu zaharul, apoi adaugam amoniacul stins in laptele caldut si uleiul amestecand incontinuu. La final punem faina mixand pe viteza mica, apoi turnam alunele reci si coaja de portocala si le amestecam cu o lingura de lemn/spatula.

Scoatem aluatul pe o suprafata infainata si ii dam forma unui rulou de 2-3 cm inaltime si 4 cm latime. Nu mai adaugati faina chiar daca vi se pare lipicios aluatul.

Punem ruloul in cuptor si il lasam pana incepe sa crape la suprafata si sa se rumeneasca. In acest moment in scoatem, il lasam putin la racit, fixam temperatura cuptorului la 160C si il taiem in felii diagonale de cca 1cm grosime. Dam din nou la cuptor cca 10min sa se usuce, apoi ii scoatem la racit pe un gratar.

 

TIPS-URI

1

Mie mi s-au parut putintel cam prea crocanti; intr-adevar, nu i-am gustat cu nimic lichid, sigur ar fi fost altfel; deci, pentru cei care vor sa ii savureze singuri, daca ii tineti intr-o punga se mai intorc :P

2

Alunele de padure pot fi inlocuite cu migdale, caju, arahide...

COMENTARII (16)

adry88 1

15.01.2012, 13:11

mena29 1

16.01.2012, 11:29

VERONICA2607 1

10.03.2012, 21:54

superbi

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D