Biscotti cu ciocolată

de Satisfyyourcravings in Dulciuri, 16 Noi 2012 | 1286 vizualizari

 

Biscotti este o rețetă cu origini italiene al cărei nume înseamnă copt de două ori. Acești biscuiței cu ciocolată sunt perfecți ca însoțitori pentru cafea sau ceai.

 

INGREDIENTE

  • 250 grame făină
  • 2 linguri cacao
  • 2 lingurițe praf de copt
  • 1/4 linguriţă sare
  • 1/4 linguriţă cardamom pudră
  • 130 grame migdale întregi
  • 3 ouă mari
  • 95 grame zahăr
  • o linguriţă esenţă de vanilie
  • Pentru glazură:
  • 120 grame de ciocolată cu procent mare de cacao
  • 20 grame de unt
  • o lingurită de cafea
  • o lingurită de coajă de portocală rasă
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscotti cu ciocolată:

Se amestecă ingredientele uscate, mai puțin zahărul cu migdalele într-un bol. Separat se bat ouăle cu vanilia și zahărul și se încorporează în mixul de făină. Se frământă aluatul pe o planșetă până se obține un aluat ferm și se modelează sub formă de buturugă ușor aplatizată cu latura de 5 cm.

Se introduce în cuptorul preîncălzit la 160 de grade Celsius, pe hârtie de copt, unde va sta 35 de minute. Se scoate pe un grilaj de metal pentru a se răci, după care se taie cu un cuțit pentru pâine în felii cu grosimea de 2 cm. Biscotti astfel formați se așează pe hârtie de copt și se coc încă 5-7 minute pe fiecare parte. 

Pentru glazură, se topește ciocolata la bain-marie, apoi se adaugă lingurița de cafea și untul. Se scufundă fiecare biscotti pe jumătate în ciocolată și se așează pe hârtie de copt pentru a se raci. 

Rezită până la o lună în cutii închise ermetic.

 

COMENTARII (18)

Sim0na 1

16.11.2012, 23:54

buni, buni!!!

jolygina 1

19.11.2012, 19:35

- TABITA - 1

04.05.2013, 02:43

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D