Biscotti cu migdale si merisoare

de Criss in Prajituri, 14 Dec 2011 | 2416 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • -100 g ciocolata alba
  • -50 g unt
  • -2 oua
  • -80 g migdale
  • -50 g merisoare (puteti inlocui cu stafide)
  • -1 lingura coji de portocale confiate
  • -125 g zahar
  • -280 g faina
  • -1 praf de copt
  • -esenta de migdale
  • -1 plic zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscotti cu migdale si merisoare:

Migdalele le prajim intr-o tigaie de teflon. Atentie sa nu se arda. Ciocolata o rupem bucatele si o topim la MO impreuna cu untul. Ouale le amestecam cu zaharul si zaharul vanilat si le batem pana isi dubleaza volumul. Adaugam ciocolata, esenta de migdale si batem in continuare. Apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt si migdalele prajite prajite, merisoarele si coaja de portocale.  Compozitia rezultata o punem in frigider pentru cel putin 30 minute. Daca nu sunteti in criza de timp, lasati o ora.

Dupa cele 30 de minute scoatem compozitia din frigider, o impartim in 3 bucati si pe planseta infainata facem 3 suluri cu diametru de aproximativ 3 cm. Punem sulurile intr-o tava pe hartie de copt si coacem 25 minute in cuptorul preincalzit.
Le lasam 10-15 minute sa se raceasca, apoi le taiem in felii de aproximativ 1 cm grosime. Le punem inapoi in tava si mai coacem 10 minute. 

Deliciosi, putin crocanti dar foarte aromati si buni. Se pastreaza foarte bine intr-o cutie metalica (asta daca n-aveti soareci ) :D

 

RETETA IN IMAGINI

Biscotti cu migdale si merisoare-0
Biscotti cu migdale si merisoare-1
Biscotti cu migdale si merisoare-2
Biscotti cu migdale si merisoare-3
Biscotti cu migdale si merisoare-4

COMENTARII (24)

kamy

kamy 1

15.12.2011, 14:27

ce buni sunt

Criss

Criss 1

17.12.2011, 12:33

Multumesc dragelor.

Criss

Criss 1

17.12.2011, 12:33

Mirela, eu am umplut cutia, dar degeaba. Au avut altii grija sa nu stea prea mult timp umpluta.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!