Biscuiti

de laylalala in Prajituri, 5 Mai 2011 | 1147 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 gr unt, la temperatura camerei
  • 100 gr zahar pudra
  • 1 ou
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 lingurita esenta de portocale
  • 1 lingura smantana
  • 400 gr faina
  • ¼ lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1-2 linnguri apa rece
  • Décor
  • 2 albusuri
  • 330 gr zahar pudra cu aroma de vanilie (cumparat neaparat deoarece zaharul pudra din magazine contine amidon)
  • 1-2 lingurite zeama de lamaie
Portii: 40
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti:

Incinge cuptorul la 180°C. Tapeteaza cu foaie de copt 3-4 tavi.

Pentru aluat, bate untul cu zaharul pudra. Incorporeaza untul urmat de esente si smantana. Amesteca faina cu bicarbonatul de sodiu. Inglobeaza faina in compozitia precedenta. Framanta bine aluatul, adaugand 1-2 linguri apa rece daca este nevoie.

Intinde aluatul pe o suprafata pudrata cu faina si decupeaza forme de Paste. Coace biscuitii cate 8-10 minute apoi lasa-I la racit.

Pentru décor, bate alusurile cu un praf de sare. Incorporeaza cate 1-2 linguri de zahar pudra, batand bine dupa fiecare adaugare. Adauga si zeama de lamaie si mai bate putin. Decoreaza biscuitii dupa imaginatie.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Biscuiti 102961
retete culinare - Biscuiti 102962
retete culinare - Biscuiti 102963
retete culinare - Biscuiti 102964
retete culinare - Biscuiti 102965
retete culinare - Biscuiti 102966
retete culinare - Biscuiti 102967

COMENTARII (11)

MIUTA 1

06.05.2011, 00:39

cristiana_dana 1

06.05.2011, 15:48

adry88 1

06.05.2011, 16:06

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D